Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

U Srbiji će danas biti sunčano i veoma toplo sa temperaturom do 38 stepeni Celzijusa, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar će biti slab severni i severoistočni. Jutarnja temperatura biće od 13 na jugu do 21 na severu zemlje, najviša dnevna od 34 do 38 stepeni.

Foto: Printscreen/RHMZ

U Novom Sadu će biti sunčano i veoma toplo. Vetar će biti slab severni i severoistočni. Jutarnja temperatura biće oko 19, a najviša dnevna oko 37 stepeni Celzijusa.

Biometeorološka situacija je relativno povolјna. Oprez se savetuje osobama sa srčanim tegobama. Od meteoropatskih reakcija mogu se javiti glavobolјa i smanjena koncentracija.

Upozorenje na visoke temperature

Zbog visokih temperatura koje se danas očekuju u Srbiji, ali i zbog najavljenih vremenskih nepogoda, RHMZ izdao je upozorenje.

“Danas veoma toplo sa najvišom temperaturom od 34 do 38 °C, na području Beograda oko 36 °C. U nedelјu i prvoj polovini sledeće sedmice promenlјivo oblačno uz postepeni pad temperature, mestimično sa kišom i lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom. U ponedelјak i utorak lokalno se očekuju obilne padavine i grad, u zoni plјuska i jak vetar”, upozorava RHMZ.

Upaljen meteo alarm zbog ekstremno visokih temperatura

Na celoj teritoriji Srbije na snazi je narandžasti meteo alarm zbog ekstremno visokih temperatura, a to znači da je vreme opasno.

“Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe”, navedeno je na zvaničnom sajtu RHMZ-a.

kurir.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments