Foto: nsuzivo.rs/Stefan Koprivica

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević gostujući jutros na Hepi televiziji govorio je o situaciji na KiM, ali i novoj platformi grada.

NA SRBE SE PUCA KAO NA GLINENE GOLUBOVE

-Sva ta eskalacija dobija na ubrzanju. Očigledno da ova administracija Kurtija u Prištini je radikalnija i ekstremnija od prethodnih. Stiče se utisak da gospodin Kurti vapi za incidentom- rekao je gradonačelnik Novog Sada.

On je dodao da je Vučić imao složen razgovor u Raškoj sa Srbima sa KiM, pun emocija, koji je jasno poručio da se neće odreći svog naroda.

-Svaki nadzor je provokacija. Oni žele da demonstriraju da je to jedinstveno područje. Jer Kurti želi da pokaže da je Kosovo u vlasti Prištine, da demonstrira moć- kazao je.

Vučević je istakao da će se pritisci ponavljati i da će probati da opet destabilizuje Srbiju.

-Ja sam siguran da predsednik Vučić nikada neće potpisati i dati Kosovo. Mi sve vreme pričamo o saradnji, a drugi konstantno pričaju o prošlim vremenima. A šta je sa srpskim žrtvama? Ako mi ne pričamo o srpskim žrtvama a ko će to da priča? Pritom, ne umanjujemo žrtve drugih naroda- naveo je Vučević.

NOVI SAD PRVI U REGIONU DOBIO PLATFORMU NA KOJOJ GRAĐANI ODLUČUJU O BUDŽETU

Na novoj platformi “Tvoj grad Novi Sad”, prvoj u regionu, a kakve imaju Pariz, Brisel i London, počeće sa radom danas. Građani će moći da šalju i svoje predloge koji će biti razmatrani.

-Kroz platformu će građani moći do 15. novembra da glasaju koje će projekte podržavati. Gledali smo da ujednačimo geografski, da vodimo računa o ravnomernom razvoju grada. Danas kreće da platforma i narednih mesec dana glasate o budžetu za 2022. godinu- istakao je gradonačelnik.

nsuzivo.rs

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Milan
15/10/2021 17:20

Kada ćeš popraviti ulice u NS

Radovan
15/10/2021 23:18

Vjeternik, Futog, Bukovac, Slana bara, Rumenka…
Nikada neće dati Kosovo.
To im je u genima….

Sini
16/10/2021 11:50

I ja sam bio uveren i siguran da ce te vi odrzati obecanje i krenuti sa izgradnjom vode i kanalizacije u Bockama….bio sam siguran jer ste u martu rekli da imate i pare i sve i pocetak krece 1 oktobra…al vise nisam nit siguran nit verujem da ce se to ikad dogoditi, jer smo pre 15-ak dana obavesteni da nema pocetka radova i da se krece sledece godine u martu….siguran sam da je to sad fora pred izbore i siguran da vam obicni gradani nisu nimalo bitni, vec sam fotelje i kako tad da se sacuvate….pa šatro, tad i kopamo….… Učitaj još »