Foto: Grad Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući ambasadora Jermenije Nj.E. Ašota Hovakimiana i tom prilikom mu poželeo srdačnu dobrodošlicu. U razgovoru o brojnim temama, oni su se dotakli najvažnijeg nacionalnog projekta u kulturi, a to su aktivnosti u okviru godine titule za Novi Sad kao Evropske prestonice kulture.

Sagovornici su ocenili da postoje brojne mogućnosti za uspostavljanje veza sa jermenskim gradovima u okviru tog projekta, kao i to da treba logistički podržati susrete kulturnih poslenika obe zemlje u cilju kvalitetne razmene iskustva.

Gradonačelnik Vučević je naglasio da je Grad otvoren za saradnju sa Ambasadom Jermenije na svim poljima od značaja, od privrede i ekonomije, do sporta i obrazovanja, kako za građane Novog Sada, tako i za Jermene koji žive u gradu i izrazio zahvalnost na kontinuiranoj podršci koju ta država pruža teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

S obzirom na činjenicu da dva naroda vekovima imaju zajedničku istoriju obojenu prijateljstvom, zaključeno je da na tim temeljima treba graditi konkretnije odnose u budućnosti, uz nastavak dobre saradnje.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments