Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Danas je potpisan ugovor između Grada Novog Sada, Fakulteta tehničkih nauka i Sportsko- poslovnog centra “Vojvodina” kojim će se Spens rekonstruisati i dograditi, a ova saradnja traje duže vreme. 

-Ovo je veliki dan za Spens. Mi smo u junu 2021. godine dobili strategiju razvoja objekta Spensa, nakon toga smo Spensu dali 100 miliona dinara za izradu idejnog projekta. Njemu će prethoditi studija postojećeg stanja Spensa i u narednih šest meseci, koliko je rok za Fakultet tehničkih nauka, dobićemo studiju koja će demistifikovati u kakvom je on stanju.

Po završetku studije radiće se idejni projekat sa pratećim elaboratima koji će trajati 12 meseci. Cilj je da se polovinom 2023. godine dođe do dogovaranja razgovara o finansiranju i rekonstrukciji velikog objekta koji je jedan od simbola Novog Sada.

Gradonačelnik je istakao da je prošla i ova godina bila izuzetno teška za poslovanje Spensa.

-Optimista sam i vrlo ponosan što na pravi način sarađujemo sa institucijama u našem gradu. Prirodno je da u komšiluku imamo referentnu ustanovu koja može da nam da odgovore na sva pitanja. Završava se testiranje olimpijskog bazena. On je već nekoliko dana napunjen i nema nikakvih problema- dodao je prvi čovek Novog Sada.

Srđan Kolaković, sa Fakulteta tehničkih nauka, istakao je da im je bila želja da učestvuju na tenderu i pomognu gradu kako bi se vratio četvrti stub.

-Mi studentima govorimo da Novi Sad ima četiri stuba. To su Petrovaradinska tvrđava, Spens, Univerzitet i Sajam. Sad je došao trenutak da stub koji se zove Spens obučemo u novo ruho i novi sadržaj- kazao je Kolaković.

Kolaković je istakao i novine koje nas očekuju rekonstrukcijom ovog objekta; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Spens će biti obogaćen poslovne sadržajima, gde će se razvijati nove ideje a sve zbog novootvorenog Naučno-tehnološkog parka. Sportski sadržaji ostaju, sa većim kapacitetom i elementima koji će doprineti organizovanju takmičenja.

-Napraviće se model viđen po svetu gde se u projektovanju objekta ulazite lično vi i gledate njegovo rešenje. Klikom na stub ili plafon možete videti od kog materijala je napravljen- rekao je Kolaković.

Dragan Milić, direktor Spensa, istakao je da će tokom svih faza izrade imati podršku ljudi iz Spensa i svu svoju pomoć će usredsrediti na njegovu rekonstrukciju.

-Nadamo se da će građani Novog Sada ovo srčano podržati. Dok ne dođe do same rekonstrukcije očekuje nas borba na dnevnom nivou. Ove godine je jubilarnih 40 godina. Nažalost, ove dve godine smo radili sa umanjenim prihodima, a Grad je uvek tu bio za nas- istakao je Milić.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments