Foto: Printscreen
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sa saradnicima, među kojima je i direktor Fondacije „Novi Sad-Evropska prestonica kulture“ Nemanja Milenković, posetio je Budvu, kako bi podržao kandidaturu tog grada za Evropsku prestonicu kulture 2028. godine.

– Bez bilo kakve zadrške, spremni smo da podelimo sa budvanskim timom sva znanja i iskustva u vezi sa kandidaturom za Evropsku prestonicu klulture i realizacijom tog veklikog i značajnog projekta. Pričaćemo i o dobrim iskustvima, ali i o izazovima i teškoćama sa kojima smo se suočavali, u nadi da ćemo im pomoći da osvoje titulu za dobrobit Budve i Boke Kotorske, koje zajednički nastupaju. Naš savet je da uključe što više ljudi, posebno one koji nisu deo mreže kulturnih ustanova, građane, nezavisnu kulturnu scenu, nevladine organizacije, te da deluju u sinergiji. Posebno je važno da objasne građanima koliko ta titula za njih znači. Ne radi se o pojedinačnom kulturnom programu, niti promociji političara, već je to velika prilika da se reše važna infrastrukturna pitanja, da se iskoriste svi potencijali i da ceo ovaj region bude vidljiviji na evropskoj i svetskoj mapi, privlačniji za turiste, tokom cele godine – rekao je Miloš Vučević i dodao da je kultura Budve i Boke važan deo evropske kulturne baštine.

Predsedniku Opštine Budva Milu Božoviću, gradonačelnik Miloš Vučević je takođe izrazio podršku na predstojećim izborima.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Pera kojot
23/09/2022 20:21

To da im objasni kako se krade iz evropskih fondova?