Foto: novicentar.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i prvi čovek SPS-a Ivica Dačić, dogovorili su da sklone Dušana Bajatovića sa čela Srbijagasa.

SPS u Pokrajini i Novom Sadu ima katastrofalne rezultate. Stranačka struktura gotovo da ne postoji, a Bajatović sve pokušava da pokrije parama.

Za kampanju SPS na pokrajinskom nivou i za Novi Sad, Bajatović je angažovao profesionalne marketare, koji su do sada reklamirali restorane i butike i koji se ne razumeju u politiku. Njihov angažman je skupo plaćen, a rezultati su gotovo nevidljivi.

Bajatović je SPS u Novom Sadu i Vojvodini pretvorio u biznis klub. Dok u Beogradu i užoj Srbiji SPS-u prilazi sve više mladih ljudi, u Vojvodini se gotovo niko ne priključuje ovoj stranci.

Do sada je Dačić tolerisao takvo stanje SPS u Vojvodini zbog Bajatovićeve pozicije u Srbijagasu. Međutim, upravo takvo neodgovorno vođenje stranke, SPS je koštalo i glasova i kadrova u Vojvodini. Dosadašnji lojalni članovi SPS u Vojvodini su prosto prestali biti aktivni. Odbori su se rasuli, a novih članova nema.

Čak i da Bajatovićeva kampanja nekim čudom privuče pažnju glasača, ostaje problem sa kadrovima.

S druge strane Vučić već od 2015. planira da preuzme čelnu poziciju u Srbijagasu i da na to mesto postavi svog čoveka.

Sklanjanjem Bajatovića sa mesta direktora Srbijagasa, uz Dačićevu saglasnost, bila bi osnova za produžetak koalicije SPS-SNS. Vučić računa da će svakako imati dovoljnu podršku u glasačkom telu da sam formira novu vladu bez SPS. Ipak, da ne bi narušavao tradicionalno dobre odnose sa Dačićem i SPS, uz manje ustupke, kao što je čelno mesto Srbijagasa, i još koja „sitnica“, SPS bi se trebao naći u novoj postizbornoj koaliciji sa SNS i u Vladi Srbije.

Ruska podrška Vučiću u slučaju promena u Srbijagasu neće izostati. Lični dobri odnosi Vučića sa Putinom su garancija tome. SPS više ne igra ulogu jedine proruske stranke u Srbiji.

Dugovi koje je napravio Bajatović u Srbijagasu su jedan od ključnih razloga zašto Rusi žele da prepuste vođenje ove firme Naprednjacima.

Izvor: novicentar.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Jole
10/03/2020 15:02

DO POBEDE !!!

Dejan
11/03/2020 19:46

Dobro su se setili!