Foto: Printscreen/RTS

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je večeras tokom gostovanja na RTS da do kraja godine sledi još jedno veliko povećanje penzija.

Vučić naglasio da su naši “ekonomski rezultati spektakularni” i da recimo Mađarska ima inflaciju 26 odsto.

– Kod nas je uvezena inflacija zbog cena energenata. Uspeli smo da sačuvamo čvrst kurs dinara i da podižemo devizne rezerve koje su najveće u istoriji Srbije. Rezerve zlata su nam takođe najveće u istoriji. Razumem ja i da ljudi u Srbiji teško žive. Suština je da pomognemo ljudima koji imaju male plate. To ćemo raditi razvojnim projektima i uvek imamo targetirane programe – rekao je Vučić u emisiji Takovska 10.

Predsednik je najavio još jedno veliko povećanje povećanje penzija do kraja godine.

– Povećanje penzija je bilo veliko i biće još veće jer imamo novu formulu. Penzije će pratiti plate – rekao je predsednik.

FOTO: PRINTSCREEN/RTS

Vučić je rekao da veruje da će biti i jednokratnih davanja i otkrio da postoji ideja da u narednom periodu majkama ili zakonskom staratelju dece do 16 godina bude isplaćena pomoć.

– To je važna poruka, direktna pomoć koja nije direktno vezana sa majke, a suštinski je vezana za majke – dodao je predsednik.

PROSEČNA PLATA U MARTU 750 EVRA

Vučić je izjavio je da je u odnosu na 2012. godinu Srbija imala najveći rast plata u regionu u odnosu na Bosnu i Hercegovinu, Severnu Makedoniju, Crnu Goru i Hrvatsku.

– Postajemo prvi put prvi i to sa najnižom stopom javnog duga i nezaposlenosti iako smo delili treće i četvrto mesto pre osam godina u regionu. Posle nas najnižu stopu nezaposlenosti ima Albanija – rekao je Vučić.

Očekuju da prosečna plata u martu bude 750 evra, a do kraja godine 820 evra.

– Do kraja 2025. godine očekujemo da prosečna plata bude hiljada evra uz inflaciju koja nije uvezena – naveo je predsednik.

(Kurir.rs

4 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
SNS Uzivo
01/03/2023 08:41

Veseli se srpski rode, ljubitelju ne slobode! 🙂

Alexander
01/03/2023 23:10

Kako je 718 vece od 726?

Goggarah
02/03/2023 07:29

Skrenuo čovek

Jelena
11/03/2023 20:38

Da pitam ja nešto… A kad će se porodiljama povećati plate da prate minimalac? Kad treba da se glasa jurite nas, proganjate telefonima, …. Kad treba da se sprečava “bela kuga” i rađa pozivate se na nas. Ali kad treba da nam se daju ravnopravne plate,da nam date neka prava onda nikom ništa. Nisam ja radjala moju decu političarima niti tamo nekom nego sebi….(i dvoje mi je sasvim dosta.) Ne tražim ni da neko radi umesto mene niti da mi ih neko izdržava ,ali bi bilo lepo kad bih imale plate kao i svi ostali članovi društva. Ako možete da… Učitaj još »

Last edited 11 dana ranije by Jelena