Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Srbija vojno neutralna, ali njena politika nije neutralna. On je kazao da je Srbija na putu u Evropsku uniju, ali neće odustati od tradicionalnih prijateljstava.

Vučić je kazao da je Ukrajina uvek podržavala suverenitet te zemlje.

-On je od nas tražio da osudimo rusku agresiju, ja na to imam prost odgovor: mi smo mala zemlja, ne želimo sebi da ukidamo mogućnost prijateljstva, ne odlučujemo o budućnosti Ukrajine – rekao je Vučić.

Pozvao je ambasadora da pozove Zelenskog da osudi agresiju koju su nad Srbijom sprovele zemlje zapada.

-Pa kad on to učini, onda ću ja osuditi agresiju – rekao je on.

Vučić je rekao da je Srbija jedina koja se striktno drži međunarodnog prava.

Govoreći o poseti Monaku, Vučić je rekao da je sa Albertom od Monaka govorio o važnim stvarima.

-Mi ćemo uskoro da otvorimo direktnu liniju sa Nicom i to će omogućiti dolazak i naših turista u Monako, a istovremeno i mogućnost da mi privučemo njihove turiste. Već je Albert izrazio želju da poseti Srbiju i očekujemo da ga vidimo pre kraja godine u Beogradu – rekao je Vučić.

-To je odlična reklama za našu zemlju. Razgovarali smo o saradnji u međunarodnim institucijama i organizacijama. Uvek je važno imati takvog prijatelja kao što je princ Albert – kazao je on.

Vučić je rekao i da je razgovor bio i o tome da se poveća razmena Srbije i Monaka.

-Ona je sada veoma mala, ali pričali smo o tome kako može da se poveća.Razgovarao sam sa princom Albertom o svemu onome što se dešava na istoku Evrope i tome kakva je pozicija Srbije – rekao je Vučić.

b92.net

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments