Foto: objektiv.rs

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić poručio je danas da će Srbija strogo kažnjavati sve svoje građane koji idu da ratuju u Ukrajini i da će to u krivičnom zakonu biti i pojačano.

Vučić je na pitanje novininara da prokomentariše to što su i Putin i Zelenski pozvali dobrovoljce da se bore u Ukrajini i kakav je stav Srbije po ovom pitanju, rekao:

– Što se tiče dobrovoljaca pošto su obe strane pozivale dobrovoljce, u krivičnom zakonu Srbije – i to ćemo da pojačamo, kažnivo je učestvovanje u bilo kakvim sukobima koji ne znače odbranu teritorijalnog integriteta Srbije. I sve one koji misle da treba da učestvuju u nekim ratovima, mi ćemo veoma strogo da kažnjavamo u skladu sa zakonima i Ustavom – poručio je Vučić.

Istakao je da je veoma zadovoljan zbog prilike da iznese pred šeficom nemačke diplomatije stavove Srbije.

– U ovo današnje vreme malo ko želi bilo koga da čuje osim sebe. Hvala Berbok što je htela da čuje naše stavove. Što se tiče nas, čuvaćemo mir i stabilnost u regionu i uvek poštovati norme međunarodnog javnog prava i razume se štiti svoje državne i nacionalne interese, baš onako kako to i svi drugi rade – poručio je Vučić.

novosti.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Pera
13/03/2022 14:44

Sto nisu pitali Hrvate za to a ? Njihovi su otisli ,to moze !!!