Foto: Screenshot RTS

Srbija treba da održi balans, sačuva vitalne interese našeg naroda na KiM i ne dozvoli ulaz Kosova u UN, poručio je Vučić kao i da to smatra pobedom naše zemlje.

– Da ne dozvolimo ulaz Kosova u UN, verujem da to možemo, a svakako nećemo mi biti ti koji će to dozvoliti nekom drugom. Za one sledeće nisam siguran, a možda nas i Bog pogleda, pa neki bolji i odgovorniji dođu. Kako stvari stoje, plašim se da bi moglo da bude mnogo puta gore – rekao je Vučić.

Poslanik Zvonimir Stević iz SPS je prethodno u raspravi rekao da su poslanici opozicije svojim ponašanjem naneli ogromnu štetu državi Srbiji i srpskim nacionalnim interesima, a najviše Srbima na KiM.

– Videlo se juče i danas kome je stalo do KiM, a kome nije, i kome je stalo do KiM kao do lanjskog snega – rekao je Stavić i dodao da je na sednici o KiM trebalo da postignemo nacionalno jedinstvo.

Aleksandar Vučić je upitao predstavnike opozicije (DS) šta je svrha ove sednice?

– Mislio sam da želite da pitate, da čujete odgovore, ja došao, a vi mene pitate ‘šta je svrha’? Predsednik Vučić je zatim pročitao 6 zahteva o promeni ZSO koji su neprihvatljivio za Srbiju.

– Ne može. Ovo što radi Kurti je sprdnja sa međunarodnom zajednicom – kaže Vučić, a potom izneo i čime su dvojica od petorice predstavnika međunarodne zajednice pretili Srbiji ukoliko ne prihvati nemačko-francuski predlog. – Rekli su da će, ukoliko odbijemo, zaustaviti proces evropskih integracija, da će zaustaviti dotok stranih investicija i da će preuzeti sveobuhvatne mere protiv Srbije – otkrio je Vučić.

Aleksandar Vučić saopštio je danas u Skupštini da je srpski mladić sa KiM izboden nožem.

– Boban Đuzić ima 20 godina ima, izbola su ga dvojica Albanaca – rekao je Vučić.

O pregovorima u Briselu

Predsednik je pročitao izjavu poslanika Samoopredeljenja Hakija Abazija koji kaže da je tzv. Kosovu stavljena omča Briselskim sporazumom i ZSO.

– Toliko o tome koliko smo “loše” pregovarali – kazao je Vučić i dodao da smatra da ne bismo dobili ništa kada bismo dobili sednicu Saveta bezbednosti UN o Kosovu i Metohiji.

– Kažu, da nisam zvao SB UN. Ja sam prvi predsednik koji je tražio od vojske da uputi dopis NATO o povratku srpske vojske na KiM. Niko od vas nije to pre mene uradio. Ali, to vam nije dovoljno, kažete da nisam zakazao sednicu Saveta bezbednosti. I, šta da radimo na toj sednici? Da odem tamo, ispričam sve, i nakon sat i po priče, vratim se iz Njujorka. I šta bi time dobili? Ništa. I vi znate da je ništa. Objasnite mi, šta može da bude rezultat toga, da tako promovišemo Srbiju, a znate da je rezultat – ništa”, rekao je Vučić.

– Mi na terenu imamo NATO koji je apsolutno suveren na Kosovu i Metohiji – kazao je Vučić.

kurir.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
SNS Uzivo
03/02/2023 23:48

Ne mogu da verujem da ima sveta koji jos proguta ovu pricu… 🙂

Last edited 1 mesec ranije by SNS Uzivo
SNS Uzivo
04/02/2023 22:07

vucice srbine neprijatelj prelazi reku! 🙂