Tanjug, Rade Prelić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će predložiti izmene i dopune zakona o eksproprijaciji, koji bi po hitnoj proceduri ušao u Skupštinu, kako bi mogao da bude usvojen pre Nove godine. Istakao je da Zakon o eksproprijaciji nije protivustavan, a da je rok za potpis 10. decembar.

-Spremamo dodatne provere još jednom da ne bismo učinili nešto protivustavno, ali sutra ćemo izaći sa tim ako i danas dobijemo potvrdu više nadležnih institucija i pravnih eksperata – kaže Vučić.

Kako je dodao, Zakon o eksproprijaciji je u skladu s Ustavom, ali postoje norme koje bi kritikovao.

– Meni se nije dopao rok od pet dana u pojedinim slučajevima ukoliko hitnost nalaže da nekoga ostavite bez lične imovine, ok naša zemlja mora to da radi, mora da se gradi i zato postoji eksproprijacija, ali zato uzmi pa plati, a država to plaća – dodaje Vučić.

Kako je rekao, rešenje je pronađeno.

– Pripremamo ceo paket, našli smo rešenje. Spremam dodatne provere da ne bismo izašli sa nečim što je protivustavno. Važno je da pokušamo da uradimo sve što je u našoj moći, da saslušamo ljude, kao što sam ih slušao u Gornjim Nedeljicama. Treba da vidimo kako da pronađemo rešenja – rekao je Vučić.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Ozren
07/12/2021 14:32

Trebali bi da usvojte da se deca lece iz budzeta, a politicari placaju od sms poruka!!!