Član Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Dina Vučinić saopštila je da je Dragan Đilas uplašen da će nestati s političke scene.

Saopštenje člana Izvršnog odbora prenosimo u celosti:

– Uplašen da će na proleće sledeće godine zauvek nestati sa političke scene, najzbeznadežniji gubitnik srpske politike Dragan Đilas pokušava da lažima, izmišljotinama i pretnjama odloži, ili bar uspori svoj konačni i potpuni krah.Nebuloznim izjavama o kriminalizaciji Novog Sada i lažnim optužbama o navodnim vezama gradonačelnika Miloša Vučevića s osobama iz kriminalnog miljea,profiter Đilas, kog svi Novosađani i svi građani Srbije doživljavaju kao simbol bahatosti, kriminala, korupcije i zagriženog borca za unazađivanje sopstvenog naroda i države, pokušava da retušira svoju kriminalnu političku prošlost.

Drznik nečiste savesti, koji se fotografisao sa kriminalcima a u državne institucije upadao sa motornom testerom, optužbama na račun gradske vlasti i gradonačelnika Vučevića pokušava da zastraši Novosađane, da im utera strah u kosti. Đilas lažnim  optužbama o kriminalizaciji pokušava da obezbedi alibi za svoj plan za sprovođenje nasilja nad Novosađanima koji priprema njegova, i partija njegovih prijatelja iz Narodne partije Vuka Jeremića i Borislava Novakovića. A Novi Sad i Srbija su poslednjih meseci, kada su u više navrata razbijani i uništavane prostorije SNS-a, mogli da vide kakvu im budućnost nude Đilas i Novaković.

Nisu građani Srbije zaboravili koliko je koštao mosta na Adi koji je Đilas gradio a nisu zaboravili ni kako je prevarant Bora Novaković glasao iz Soluna za Zakon o radu i kako je Borovici poklonio 4,5 miliona evra. Jasno je. Nije on zabrinut za Novi Sad, već za svoje milione skrivene na egzotičnim destinacijama. Činjenica je da je Novi Sad od dolaska Srpske napredne stranke postao grad bez kriminalnih klanova, koji su ga bili okupirali u vreme dok su njime vladali Demokratska stranka i Đilasi njegovi tadašnji partijski drugovi, a sadašnji opozicioni saborci. Novosađane više niko ne presreće na ulici, ne otima im patike i penzije, ne krade im tašne, niti prodaje njihove stanove.

Novosađane niko ne pljačka preko razvojnih fondova i banaka, niti im iznuđuje ljubav prema fudbalu preko papreno skupih sekundi za reklamne prostore i fudbalske utakmice. Novosađani su ponosni na svoj grad, koji je postao Evropska prestonica kulture, Omladinska prestonica Evrope, IT centar Jugoistočne Evopre. Ponosni su na svoje nove bulevare, nove vrtiće, nove fabrike, nove škole, bolnice, auto-puteve i mostove koji će se graditi. Ponosni su na činjenicu da više neće biti liste čekanja za vrtiće. Biće ponosni na svoje mostove, prečistače otpadnih voda, nove parkove. I to potrvrđuju ogromnim brojem glasova koje daju Srpskoj naprednoj stranci.

Novosađani ne moraju da se brinu. Đilas može samo da sanja o ostvarenju svog nasilničkog plana. Budući da su lokalni izbori održani prošle godine, i da Đilas od straha od  brutalnog poraza, na njima nije učestvovao, a da će na parlamentarnim i predsedničkim izborima koji će se održati na proleće Srpska napredna stranka odneti apsolutnu pobedu, Đilasu preostaje samo – saopštila je Vučinić.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments