Foto: PRess Serbia

Vukan Stoiljković, devetomesečni mališan iz Vranja, ima Spinalnu mišićnu atrofiju(SMA). Njegovim roditeljima stigao je poziv iz budimpeštanske bolnice da 18. maja može da bude primljen u bolnicu, ali i da je potrebno da se sakupi novac za naskuplji lek na svetu.

-Proteklih dana smo u kontaktu sa bolnicom Bethesda u Budimpešti. Iz bolnice su nam javili da postoji jedan slobodan termin za prijem u bolnicu 18. maja i da zbog trenutnog Vukanovog stanja mi taj termin trebamo da iskoristimo. Znate sve i sami, 18. maj je blizu ali mi kao roditelji to ne smemo da propustimo- napisali su njegovi roditelji na Fejsbuk stranici “Da i Vukan pobedi SMA” i dodali:

-Znate koliko se dugo čeka na slobodan termin, a kod ove bolesti je bitno što pre primiti Zolgensmu. 18. maja bismo otišli tamo i odmah bismo krenuli sa analizama sto bi značilo da će tada početi i lečenje. Mi moramo da pokušamo da skupimo novac, ne smemo to lako ispustiti. Sada ste nam potrebni više nego ikada, upravo sada. Sada je trenutak kada mora da se zapne, jer mi verujemo da do 18. možemo skupiti novac i otići u Budimpeštu- apelovali su ponovo roditelji.

Malom Vukanu možete pomoći:

Slanjem SMS poruke: 1239 na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: human1239 na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001381533-66

nsuzivo.rs
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments