Foto: Pexels
Novosađanima će u ove godini biti dostupne subvencije za unapređenje energetske efikasnosti za zamenu stolarije, ugradnju izolacije, instaliranje kotlova i pećina ekološki prihvatljive energente, kao i za ugradnju solarnih kolektora i solarnih panela.

Grad Novi Sad je za ove potrebe izdvojio 40 miliona dinara, dok je Ministarstvo rudarstva i energetike pružio podršku sa dodatnih 38 miliona dinara, što je ukupno 78 miliona dinara za finansiranje za unapređenje energetske efikasnosti.

U cilju uspešne pealizacije projekata unapređenja energetske efikasnosti objekta javne namene Grad je opredelio sredstva u iznosu od 15 miliona dinara.

Racionalno korišćenje energije i povećana upotreba obnovljivih izvora energije doprinose smanjenju emisije gasova staklene baste, ublažaanju klimatskih promena i unapređenju kvaliteta životne sredine, što predstavlja odgovoran pristup upravljanju energijom i bezbedan put ka održivom razvoju Grada.

Ove aktivnosti su planirane u okviru dve dokumenta “Program energetske efikasnosti Grada Novog Sada za period 2022 – 2024. godine” i “Plan energetske efikasnosti Grada Novog Sada za 2022. godinu”.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Nedeljko
07/03/2022 06:43

Jedva cekam