Foto: Tanjug/S.A.
Posle nekoliko paklenih dana, za vikend nas očekuje zahlađenje i pad temperature za skoro 15 stepeni! Danas će još biti toplo i sunčano vreme, dok će i u subotu i u nedelju padati kiša, biće pljuskova i grmljavine, a maksimalne temperature negde će biti i samo 18 stepeni.

Od petka posle podne u većini mesta stiže naoblačenje sa pljuskovima i grmljavinom, a padavine se očekuju i u subotu i u nedelju.

– U subotu ujutru i pre podne u severnim, a tokom dana i u ostalim predelima čeka nas jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz vrlo jake udare severozapadnog vetra. Maksimalna temperatura u većini mesta prelaziće tek 20 stepeni. U nedelju se nastavlja oblačno vreme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura kretaće se od 18 do 24 stepena – kaže meteorolog Đorđe Đurić.

Kako dodaje, početkom sledeće sedmice i dalje će biti sveže, ponegde sa padavinama, a stabilizacija, uz sunčano i znatno toplije vreme očekuje se sredinom nedelje.

– U ponedeljak će se zadržati oblačno vreme sa kišom i pljuskovima, a od utorka sledi stabilizacija vremena. Od srede nas čeka sunčano vreme uz porast temperature – ističe Đurić.

I pored zahlađenja, nema najava da bi Srbiju moglo da pogodi neko jače nevreme, kao što se to desilo u noći između srede i četvrtka. Sever zemlje bio je posebno na udaru, sevalo je i padao je grad, a snimci nevremena stizali su tokom večeri iz Zrenjanina, Apatina, Bajmoka, Palića…

novosti.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments