Foto: voice.org.rs

Za vreme novogodišnjih i božićnih praznika biće detaljno dezinfikovani svi studentski domovi Studentskog centra Novi Sad.

U upravi studentskog centra kažu da se u domovima trenutno nalazi 2656 studenata, a da će za vreme praznika taj broj biti još manji.

– Veliki broj studenata odlazi kući za Novu godinu i Božić da praznike provede sa svojim porodicama. Mi svake godine to vreme, kada u sobama boravi manji broj studenata, da pored svakodnevnog održavanja higijene, detaljno dezinfikujemo i očistimo hodnike, stepeništa i druge zajedničke prostorije. To smo radili i pre proglašavanja pandemije Kovid 19, a u poslednje dve godine, u skladu s preporukama Svetske zdravstvene organizacije i Kriznog štaba, dezinfekcija domova je postala standardna procedura. Na taj način doprinosimo borbi protiv virusa Kovid 19. Naravno, kao odgovorna ustanova, mi smo uslove smeštaja i ishrane i pre pandemije držali na vrlo visokom nivou, a nastavićemo da našim korisnicima obezbeđujemo najkvalitetniju uslugu i nakon što pandemija Kovid 19 prođe – rekao je direktor Studentskog centra Zoran Martinović.

Foto: SCNS

Martinović ističe da će do 15. januara biti završena zamena vrata u sobama u domu “Slobodan Bajić”. Ukupno će biti zamenjeno 289 vrata studentskih soba na prvom spratu doma, dok su na prizemlju zamenjena u prethodnom periodu. Obnova domova biće nastavljena i sledeće godine.

Trenutno u svih 10 studentskih domova nema zaraženih studenata. Ni kod jednog od studenata nije registrovan Omikron soj korona virusa.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments