Foto: KCNS

Gudačka reprezentacija mladih izvođača – GRMI, koja je nastupila na Svetskoj izložbi „EXPO 2020” u Dubaiju, održaće koncert u petak, 6. maja, u Gradskoj koncertnoj dvorani u Novom Sadu, sa početkom u 20.00 časova. Svetski, a naš, violinista Stefan Milenković oformio je GRMI koji čine studenti od 18 do 25 godina.

Na programu osam mladih dama i jednog mladog džentlmena naći će se kompozicije A. Krstajić, G. F. Telemana, P. I. Čajkovskog, D. Šostakoviča i F. Mendelsona, a sve pod organizacijom Gradske koncertne dvorane i Kulturnog centra Novog Sada.

Istog dana, u 11.00 časova, televizijski voditelj i muzičar Miloš Milovanović uz pratnju GRMI, održaće edukativni koncert za decu nižih razreda osnovnih škola. Program će trajati oko 45 minuta, a predavač će našim najmlađim sugrađanima objasniti kako se sluša klasična muzika, šta su tempo, fraza, boje, instrumenti i mnoge druge stvari.

Ulaznice su u prodaji na blagajnama GIGSTIX-a, i to po ceni: balkon – 800 dinara, parter – 1000 dinara, za studente uz priložen indeks – 500 dinara, dok je za učenike osnovnih i srednjih škola ulaz besplatan.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments