Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić
Dom zdravlja “Novi Sad” podsećaju građane da u skladu sa odlukom i preporukom Ministarstva zdravlja Republike Srbije, a u cilju optimizacije broja termina za pregled kod izabranog lekara, pregledi zakazuju pozivom call centra, kao i putem aplikacije “Moj doctor” preko android telefona.

Za one pacijenti koji iz nekog razloga na ovakav način ne mogu da zakažu svoj pregled, to mogu uraditi kod timske sestre.

– Primetno je da ponedeljkom imamo jako veliki broj poziva, nekada bude i do 10 000 i da je najveći broj poziva u prepodnevnim satima. Dnevno obradimo i od 3500 do 5000 poziva, sve u zavisnosti od dana, ali i od perioda dana. Bitno je napomenuti da sistem funkcionise tako da u svakom trenutku u realnom vremenu, kol centar istovremeno može da primi 90 poziva. Svi koji su preko tih 90, sistem ih nakratko isključuje, pa se tako dešava da pacijenati pomisle kako im je neko prekinuo vezu ili ih iskljucio, a u stvari oni nisu ni u ušli u sistem pa moraju sačekati na odgovor operatera – rekli su iz Doma zdravlja.

Ovakav vid zakazivanja obezbeđuje slobodan termin kod skoro 90 % izabranih lekara, i to danas za danas, najkasnije sutra dan.

Prve preglede kod specijalista zakazuju izabrani lekari, a kontrolne preglede specijalisti ili njihove timske sestre, sa izuzetkom fizijatara koji sami zakazuju kontrolne preglede.

Kako bi sistem zakazivanja dobro funkcionisao, redovno pratimo frekvenciju i brzinu zakazivanja, i s tim u vezi povećavamo broj operatera.

Iu Doma zdravlja Novi Sad apeluju na građane za razumevanje i strpljenje, budući da je ovo način da bez čekanja u redu ispred ambulante dobiju svoju zdravstvenu zaštitu.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments