Foto: kayak.com

Urugvajac, Gonzalo Akosta (K-3) već četvrti put dolazi u Novi Sad pred evropske bodovne turnire na kojima će pokušati da sakupi što više bodova za svetsku rang listu kako bi obezbedio učešće na šampionatu sveta u Španiji krajem godine.

Nosilac bronzanog odličja sa Para-američkih igara iz Kostarike 2017. godine nedavno je učestvovao na međunarodnom turniru u Podgorici.

Nosilac bronzanog odličja sa Para-američkih igara iz Kostarike 2017. godine nedavno je učestvovao na međunarodnom turniru u Podgorici.

Foto: RTV

– Srbiju i Novi Sad volim zbog divnih ljudi. Iako smo geografski mnogo udaljeni imamo sličan temperament. Učim srpski jezik, tako da je i jezička barijera sve manja. Srbi su narod koji ima dušu, sportski duh i sportsku kulturu – sa oduševljenjem o našoj zemlji govori urugvajski paraolimpijac i dodaje – Vaš čuveni paraolimpoijac Ilija Đurašinović i i takmičari stonoteniskog kluba Tvrđava mi uvek prirede neverovatno gostoprimstvo.

Sa njima, ne samo da imam odlične pripreme za važna međunarodna takmičenja već mi omoguće da upoznam istorijske znamenitosti i izvanredne gastronomske potencijale vaše zemlje. Prosto, zaljubljen sam u vaš narod i vašu zemlju. Očekujte me uskoro – sa smeškom na licu na kraju ističe urugvajski parastonoteniser Gonzalo Akosta.

Gonzala u julu očekuju dva presudna bodovna turnira za plasman na Svetsko prvenstvo u argentinskim gradovima Kopatango i Buenos Ajresu. Nakon turnira u Ostravi čeka ga let za Buenos Ajres uz njegove omiljene srepek grupe preslušavanje Riblje čorbe i Partibrejkersa, prenosi RTV.

blic.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments