FOTO: GRADSKE INFO
Metalne ploče na memorijalnoj traci na Pozorišnom trgu koje su sadržale gramatičke i greške u prevodu zamenjene su o trošku izvođača radova.

Javnost je negodovala zbog ovog propusta a potom je reagovao i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je rekao da će istragom biti utvrđeno kako je došlo do takve greške ali je i osudio zlonamerne komentare.

FOTO: GRADSKE INFO

-Posebno me je zabavilo neznanje pojedinih zlonamernih ljudi koji su se smejali rečima “New.now“, govoreći da se radi o gugl translejtu, odnosno lošem prevodu Novog Sada. To nije nikakav prevod imena Novog Sada. Vi nepismeni, pogledajte, ta rečenica počinje Novi Sad na latinici, a “New.now” je naziv projekta sa kojim se Novi Sad kandidovao za Evropsku prestonicu kulture, a ne prevod. Očekujem odgovor na pitanje ko je odgovoran, čiji su to propusti, ako bude da sam ja, preuzeću odgovornost. Neću da dozvolim da 10 gramatičkih grešaka ili interpunkcijskih znakova pokvare i bace senku na prelep projekat – izjavio je tada Vučević.

nsuzivo.rs

4 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Goran
21/02/2022 12:20

A kako na Pozorisnom trgu, tj ispred SRPSKOG NARODNOG POZORISTA nisu zamenuli stepenista, a uredjenje trajalo nekoliko meseci?!

Tijana
21/02/2022 12:56

A sto su zardjale?? Ako znaju da ce se postavljati na otvorenom moraju biti otporne na elemente.

Milena
21/02/2022 16:57
Reply to  Tijana

Pa zato sto je takav materijal. Materijal koji je koriscen za ploce treba da bude takav i da vremenom dobije patinu.

Slučajni posmatrač
23/02/2022 12:01
Reply to  Milena

Patinu….da… Ali ne i rdju… Rdja nije patina!