Foto: Pixabay
U toku je izrada aplikacije koja će omogućiti građanima pronalaženje grobnih mesta preminulih, naručivanje i polaganje cveća u njihovo ime, kao i ugovaranje ostalih usluga, bez dolaska na groblje.

JKP „Pogrebne usluge“ Beograd pokreće projekat veb-portala za objavljivanje elektronskih čitulja, a građanima će omogućiti i mapiranje svih grobnih mesta na grobljima u nadležnosti ovog preduzeća.

– Ovaj veb-portal e-čitulja će građanima omogućiti da na imejl dobiju link koji mogu da podele (SMS, mejl, Viber, Fejsbuk i sl.) i na taj način obaveste rođake i prijatelje o gubitku najmilijih – rekao je za Tanjug Vladan Ðukić, v. d. direktor JKP „Pogrebne usluge“.

On je naveo da je proba ovih projekata planirana za jun i jul, a od septembra će biti na raspolaganju svim građanima.

– U toku je i izrada projekta mapiranja svih grobnih mesta na grobljima u našoj nadležnosti, kao i na unapređenju postojećih baza podataka i izradi aplikacije koja će omogućiti građanima pronalaženje grobnih mesta preminulih, naručivanje i polaganje cveća i paljenje sveća u njihovo ime, kao i ugovaranje ostalih usluga, bez dolaska na groblje – rekao je Ðukić.

Kako je najavljeno, u planu je i povezivanje i saradnja s javnim komunalnim pogrebnim preduzećima na nivou drugih lokalnih samouprava iz cele Srbije, kako bi se omogućilo da e-čitulje budu objavljivane na najposećenijim medijskim portalima u zemlji i dijaspori.

Đukić je ranije istakao da na ovaj način JKP „Pogrebne usluge“ uspešno prati trendove poslovanja evropskih gradova, poput Rima  i Pariza, a platformom e-čitulja omogućiće našim građanima iz celog sveta da se sete i oproste od svojih najmilijih.

alo.rs/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments