Foto: Grad Novi Sad
Veličanstvena slika gde desetine hiljada građana u centru Novog Sads uz crkveno, državno i gradsko rukovodstvo obeležava godišnjicu najvećeg pogroma od kraja Drugog svetskog rata ima još dublji i kompleksniji značaj.

Prethodno, ali posebno ovo obeležavanje Oluja potvrdili su da je konačno i nama delovanjem predsednika Vučića omogućeno ono na šta ceo region odavno sme, a nama je bilo uskraćeno – da u Srbiji budemo Srbi.

Foto: nsuzivo.rs

Da se zajedno sa dobronamernim komšijama sećamo naših stradanja, žalimo naše žrtve, slavimo naše heroje. I da ne klečimo i gde smo krivi i gde nismo, dodvoravajući se onom replikom “da se izvinjavamo bratu Đuri što nas tukao”.

Zato su dirljivi kadrovi sa centralnog novosadskog trga u duhu njegovog naziva – Slobodarski.

Foto: nsuzivo.rs

I konačno predstavljaju glogov kolac za mračna vremena gde su najsposobniji oficiri penzionisani jer su branili otadžbinu; gde su Košare bile zabranjena tema, elitne jedinice raspuštane, a tenkovi topljeni; gde se Oluja, Jasenovac, Bratunac, Kristalna noć u Zadru i pogrom u martu na KiM nisu smeli spomenuti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

Zato je, sad već tradicionalno obeležavanje Oluje kamen temeljac slobodarske i suverene države, kakva bi svaka trebala biti, a naša nije bila punih 12 godina voljom odnarođene tadašnje vlasti.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
SNS Uzivo
05/08/2022 19:13

A jel bio i Vojislav Seselj?