Foto: Zmajeve dečje igre

U novosadskom Pozorištu mladih je u okviru ovogodišnjih Decembarskih Zmajdana lepih reči, 1. i 2. decembra održan 31. Festival monodrame za decu Zmajevih dečjih igara

Na otvaranju Festivala, Katarini Vićentijević je uručena Nagrada „Pavle Janković Šole” za najbolji tekst monodrame za decu u 2022. godini.

Pred publikom je, u takmičarskom delu bilo sedam ostvarenja:  Nikolina Spasić, BABA PRAVI KROFNE, po tekstu Gorana Novakova; Vladimir Beljić, NE MOGU DA SE LjUBIM, po tekstu Katarine Vićentijević; Fuad Tabučić, DOŽIVLJAJI MATE DANGUBE, po tekstu Olivere Jelkić; Jovica Jašin, DEDA MRAZOVE NEVOLJE, po tekstu Bojana Ljubenovića; Cvetin Aničić (po sopstvenom tekstu), LEONARDO DA VINČI U LIKOVNOJ PRIČI; Milan Novaković, TRI ČETKICE ZA ZUBE, po tekstu Gorana Novakova; Aleksandar Milković, SLIKA NA ZIDU, po tekstu Biljane Marković Jevtić.

Foto: Zmajeve dečje igre

Nagrade “Sigridrug”, 31. Festivala monodrame za decu Zmajevih dečjih igara, prema mišljenju i odluci žirija u sastavu: Vesna Aleksić, književnica, Ivana Ignjatov Popović, prof. književnosti  i scenske umetnosti i Slavica Vučetić, glumica, pripale su Aleksandru Milkoviću, za glumu i Biljani Marković Jevtić, za tekst monodrame “Slika na zidu”.

Priznanja će dobitnicima biti uručena na Zmajev rođendan, 6. decembra ove godine.

Projekat je podržao Grad Novi Sad – Gradska uprava za kulturu.

Foto: Zmajeve dečje igre

nsuzivo.ra

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments