Foto: Ilustracija, Printscreen YouTube/Drone_013, Tanjug AP//Vadim Ghirda, MUP Srbije
Italijanski mediji prenose da je završena obdukcija Srbina Dragana Panića (51) iz Omoljice kod Pančeva koji je nađen mrtav na brodu na kome je prethodno zaplenjeno skoro pola tone kokaina.

– Istražitelji mobilnog tima zaključili su prvu fazu istrage o smrti srpskog pomorca, zatečenog sa posekotom grla jutro posle zaplene droge. Nakon saslušanja posade utvrđeno je obdukciom da je Srbin izvršio samoubistvo. Prema odbukcijskom nalazu on je uzimao antidepresive – navode italijanski mediji.

Takođe, tamošnji mediji navode da su za tovar droge vredan 30 miliona evra uhapšena dvojica kojima se na teret stavlja krivično delo međunarodni šverc droge.

– U ovom prvom delu istrage istražitelji su u telefonu jednog od osumnjičenih pronašli fotografije i snimke na kojima je droga koja je zaplenjena. Sumnja se da je uhapšeni sve dokumentovao kako bi poslodavcu ili šefu pokazao da je kokain stigao na odredište – prenose mediji.

Inače, porodica i prijatelji Dragana Panića ubeđeni su da je u pitanju ubistvo i da je “video nešto što nije smeo”.

Podsetimo, na teretnjaku koji je u noći između nedelje i ponedeljka, iz Brazila došao u italijansku luku u Đenovi, bilo je sakriveno 450 kilograma kokaina visoke čistoće. Istražitelji su nadgledali brod zbog sumnjivog tovara, a pored narkotika pronašli su i leš mornara.

– Srbin je nađen sa dubokom ranom na grlu, nanetom oštrim predmetom, za koji se sumnja da je žilet. Taj želet nije nađen pored tela, a obdukcija će pokazati da li je on sam sebi prerezao grkljan ili je ubijen – pišu tamošnji mediji.

Kolege našeg državljanina rekli su da je on vitlao nožem po palubi i da se ubio.

Kurir.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Neko iz mase
10/02/2022 23:33

Ma dajte, nemoguce da ste to zakljucili? E Italijani…