Foto: RTS

U Torinu je sinoć održano finale izbora za Pesmu Evrovizije. Nakon saopštavanja glasova stručnih žirija 40 zemalja, prvo mesto zauzela je Velka Britanija, ali je Ukrajina dobila 439 poena od publike i pobedila kada su glasovi sabrani.

Predstavnica Srbije Ana Đurić Konstrakta, u konačnom plasmanu zauzela je peto mesto.

Foto:Screenshot

Na osnovu samo glasova publike Konstrakta je bila četvrta, iz Hrvatske, Crne Gore, Severne Makedonije, Slovenije i Švajcarkse dobila je po maksimalnih 12 poena glasova publike. Građani Austrije, Bugarske i Češke, su glasali u velikom broju za Srbije, te je iz ove tri države stiglo po 10 poena.

Foto: Screenshot eurovisionworld.com

Po osam bodova Konstrakta je dobila iz Australije, Francuske, Grčke, San Marina i Švedske, a po sedam sa Kipra, iz Finske, Gruzije, Nemačke, Izraela, Italije i Rumunije. Šest poena stiglo je tri zemlje – Jermenija, Azerbejdžan i Malta. Poljska i Portugalija, dale su Srbiji po pet bodova, a Albanija, Holandija i Norveška po tri. Po dva boda publike je iz Belgije, letonije i Španije, dok je po jedan sa Islanda, iz Irske i Velike Britanije.

Iz pet država nije stigao nijedan poen publike, a to su Danska, Estonija, Litvanija, Ukrajina i Moldavija.

Konstrakta uoči finala dobila nagradu za najbolji umetnički nastup

Predstavnica Srbije Ana Đurić Konstrakta je uoči finalne večeri “Pesme Evrovizije” dobila nagradu “Marsel Bezanson” za najbolji umetnički nastup na ovogodišnjem takmičenju u Torinu.

Foto: eurovision.tv

Nagrada, koja nosi ime po idejnom tvorcu “Pesme Evrovizije”, dodeljena je predstavnici Srbije uoči nastupa u finalnoj večeri takmičenja.

Za najbolju kompoziciju nagrada je dodeljena predstavnici Švedske Korneliji Jakobs, dok je nagradu od novinara dobio predstavnik Velike Britanije Sem Rajder.

Nagrade “Marsel Bezanson” dodeljuju se od 2002. godine, a nagradu za najbolju kompoziciju dobilo “Lane moje” Željka Joksimovića na “Evrosongu” 2004.

nsuzivo.rs / rts.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments