Godinu 2020. koristili smo (između ostalog) za gledanje serija i filmova, jer smo većinu vremena provodili kod kuće. Stanje se malo promenilo u ovoj godini, ali su nam neke navike ostale. Zato smo za vas izdvojili 10 serija koje su bile najgledanije u ovoj godini i o kojima se najviše pričalo i pisalo.

Foto: Filmitv

Squid Game– Ova serija nekima je grčila želudac, a neki su bili oduševljeni. Ceo svet je o njoj pričao. Serija je kritika kapitalizma, jer će u njoj ljudi za novac učiniti sve što je potrebno.

Mer iz Istauna- Neki kritičari i publika rekli bi da je ovo najbolja serija u ovoj godini. Krimi miniserija, sa Kejt Vinslet u glavnoj ulozi, je serija koja mora da se pogleda ako do sada niste.

Sluškinja– Još jedna serija Netfliksa rađena po knjizi. U glavnoj roli je Margaret Kuali, inače kćerka glumice Endi Mekdauel, koja takođe glumi u seriji. Serija prati mladu majku koja beži iz nasilne veze, seli se u sklonište i dobija posao čistačice kako bi obezbedila svoju ćerku. Jedna od najpotresnijih Netflik-ovih serija godine i ne sme propustiti.

Sluškinja je jedna od najpotresnijih serija: foto: Women teach Love

Lupin– Prva francuska serija koja se probila u top 10 američkih serija na Netfliksu, Lupin je triler koji prati uglađenog provalnika Asan Diopa, kojeg glumi jedan od omiljenih francuskih glumaca Omar Si, dok pokušava da razotkrije korupciju bogatog pariskog filantropa i na taj način očisti dobro ime svog pokojnog oca. Stara dobra serija o pljački je puna akcije i napeta, ali i pametna i puna emocija.

Crna svadba- Jedna srpska serija koja je oduševila publiku pred kraj godine. Običaji jednog dela naše zemlje, koji se prepliću u prošlosti i sadašnjosti, pomešani sa fikcijom. Ako još uvek niste pogledali Koju, Fehmia i Jelenu Dokić u ovoj seriji, izdvojte naredne slobodne dane za nju.

La Casa de Papel- Ova španska serija je već četiri godine na listi najpopularnijih serija na svetu. Čak dve sezone imala je samo ove godine.

Foto: IMDb

Besa- Otkad je serija izašla ne prestaje da se priča o njoj. Na IMDb-u je ocenjena sa 8.7 od 10, a okupila je najbolje glumce iz Srbije i regiona.

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments