Foto: F. Bakić
U cilju unapređenja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije ove godine realizovala je izgradnju dva nova semafora na Bulevaru patrijarha Pavla.

Svetlosna signalizacija postavljena je na raskrsnici Bulevara patrijarha Pavla, Ilirske ulice i Ulice Senteleki Kornela, kao i na raskrsnici Bulevara patrijarha Pavla i Ulice Ilariona Ruvarca u Novom Sadu. Na predmetnim raskrsnicama izvedeni su i građevinski radovi, koji podrazumevaju uređenje pešačkih i biciklističkih staza i njihovo prilagođavanje nivou kolovozne konstrukcije.

Semafori će raditi u standardnom režimu, u koordinaciji sa dva postojeća semafora na Bulevaru patrijarha Pavla. Realizacijom ove investicije, čija je vrednost 27.272.432,18 dinara, biće omogućen siguran prelazak pešaka na pešačkim prelazima preko vrlo frekventnog Bulevara patrijarha Pavla, kao i lakše uključivanje vozila sa sporednih pravaca na bulevar.

– Svi radovi predviđeni ugovorom na izgradnji semafora i uređenju saobraćajnih površina su završeni i trenutno je u toku postupak priključenja na distributivni elektroenergetski sistem.

Radove na priključenju, shodno ugovornoj obavezi sa Gradskom upravom za građevinsko zemljište i investicije, izvodi Elektrodistribucija Novi Sad, a isti će biti realizovani u najkraćem mogućem roku, čime će se stvoriti uslovi da novoizgrađeni semafori budu pušteni u probni rad, odnosno na žuti treptač – ističu iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije.

Dnevnik.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments