Foto: Ustupljene fotografije
Novosadsku međumesnu stanicu, sve putnike, kolege, porodicu i prijatelje juče je napustilo dobro poznato lice, kondukter Vlade Zeljković, poznatiji kao “Čika Zelja”.

Kako je bio jedan od onih ljudi čiji lik i dobro prepoznatljiv humor plene svuda oko sebe, svako putovanje na kome bi on proveravao karte ostajalo je upamćeno.

Foto: Ustupljene fotografije

Ceo svoj život posvetio je kondukterskom poslu, pa je tako i otišao u večnost, u autobusu.

– Danas nas je napustio i otišao u večnost jedan od poslednjih mohikanaca i doajena kondukterskog posla iz one stare škole. Imao sam čast uživati i družiti se sa njim. Za razliku od mnogih, umeo se šaliti sa svima, pa i na svoj račun. Njegovo prijateljstvo sa Dragom, koje datira od dečačkih dana, je bilo jedno od najčvršćih i najdugovečnijih na stanici i svi smo im zavideli na njihovom duhu, humoru, pozitivnoj energiji i razumevanju među njima. Njihove šale i peckanja su vredele jedne dobre knjige. Čika Zeljo je bio simbol MAS-a i neko kome smo se svi radovali. Legenda i vitez kondukterske profesije. Svi smo učili od njega.Ceo život je posvetio kondukterskom poslu, pa je tako i otišao u večnost u autobusu dok je radio. Svima će nam nedostajati. Zbogom dobri čoveče! – oprostio se jedan od njegovih kolega.

Foto: Ustupljene fotografije

Sahrana će biti upriličena u nedelju 23. oktobra na Pravoslavnom groblju u Rumenci sa početkom u 13 časova.

nsuzivo.rs

5 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Zorica Crnogorcevic Jelenkovic
22/10/2022 17:08

Poznajem ga lučno bio je kondukter a moj otac Vlada Crnogoečevic vozac Vojvodine .Drzali su luniju Erdevik-Novi Sad čika Vlado hvala za svakz kokicu koju si mi doneo a bili ih je mnogo.Sada ce te ti i moj otac ponovo negde gore biti zajedno Zbogom mali veseli čikice

Snezana Eremija
22/10/2022 20:07

Dobri moj Kum koji me držao u naručiju pred Bogom i ljudima. VEČNA MU SLAVA

Last edited 1 mesec ranije by Snezana Eremija
Rajko Gvozdenović
23/10/2022 17:30

Prađede, čekamo te u 19:45h na stanici Zlatibor.
Nemoj da nam kasniš, steglo je napolju.
Tvoji Petar i Petra

Duska
24/10/2022 18:11

Postovani cika Zeljo kasno smo culii tuguje za tobom cela nasa porodica Dobrivoje je Ladjevac Dusica a najvise Katarina. Iskreno saucesce Rosi i porodici. Bio je divan covek

Milan Milanovic Florida
24/10/2022 20:02

Dragi i nasmejani komsija Vlade ,
pocivaj u miru i carstvu nebeskom.
Bila nam je cast i zadovoljstvo poznavati te i imati komsiju kojim se ponosimo.
Komsinici Rosi I porodici iskreno saucece nase misli su sa vama.
Milan