ŽEŽELJEV MOST: Prvi izbor za spotove poznatih

Iako je sagrađen sa prvenstvenom ulogom povezivanja sremske i bačke strane Vojvodine, čini se da Žeželjev most sve više dobija i drugu značajnu ulogu. Mnogi poznati iz naše zemlje se odlučuju upravo za ovo mesto u svojim spotovima, video ili foto sadržajima.

Istraživali smo ko je sve od poznatih iskoristio Žeželjev most u ovu svrhu.

Dado Polumenta odabrao je Novi Sad za mesto snimanja čak dva svoja spota. On je izdao duet pre manje od mesec dana sa poznatim reperom Mc Jankom, a u spotu za pesmu „Barbie“ Žeželjev most je  jedan od glavnih detalja. Pesma se već uveliko sluša i beleži veliki broj pregleda na jutjubu.

-Novi Sad je najlepši grad. To je moj drugi grad. Žeželjev most mi je u srcu. Generalno taj deo grada je nešto što ima dušu, što je posebno, pa je izbor lako pao baš na to mesto – kaže pevač za NS Uživo.

Polumenta ističe da su spajanjem lepog i korisnog proizišla dva spota, ali da neće stati sa ovom praksom.

Takođe, poznata pevačica Jelena Kostov pre svega nekoliko nedelja odabrala je Novi Sad za mesto snimanja svog novog spota. Žeželjev most se može videti u mnogim kadrovima. Pitali smo je zašto baš Srpska Atina.

 

-Beograd je već poznat ljudima. Koji god spot da pustite, imate neke delove iz prestonice. Zato je moj izbor pao na Srpsku Atinu. Uvek rado dođem u Novi Sad, a ovaj most mi je odmah zapao za oko kao idealan u mom novom spotu. Publika je posebna u ovom gradu i rado joj se vraćam – kaže Kostov.

Pored pevača, Žeželjev most se sve češće može videti u videima naših najpoznatijih jutjubera, blogera, influensera, a nije strano ni da se veliki broj ljudi fotografiše upravo na ovom mestu, te su društvene mreže poput Instagrama i Fejsbuka preplavljene Žeželjevim mostom koji se nalazi u pozadini fotki.

Novi Žeželjev most je replika starog, izgrađenog 1961. godine po projektu arhitekte Branka Žeželja. Zvanično ime je bilo Most bratstva i jedinstva i na njegovom otvaranju, zbog izraženih sumnji u bezbednost mosta, inženjer Žeželj se prilikom probe koja se sastojala od prelaska najtežeg teretnog voza preko mosta vozio čamcem ispod istog kako bi svima pokazao kako veruje u svoje delo.

S.K.

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Neko iz mase
18.08.2021 15:41

Molba: Ko se prvi bude fotografisao/snimao na njemu, neka okrene reflektor ka Dunavu (nalazi se otprilike na sredini mosta, u visini kolena, znači na dohvat ruku 😉 ) i od kad je most pušten u promet sija direktno vozačima u oči i zaslepljuje). Eto kad ste već tu, nije teško…. Unapred zahvalni, mi što samo prolazimo, bez fotkanja… 🙂

Last edited 2 Godine Ranije by Neko iz mase

Povezane vesti