Foto: facebook.com/Grad-po-meri-Novosađana

Predstavnici Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije obišli su radove na izgradnji Doma zdravlja na Vidovdanskom naselju, pri čemu su se uverili da radovi napreduju i teku planiranom dinamikom.

Novi Dom zdravlja predviđen je na prostoru od oko 3000m², koji se nalazi između ulica Emanuila Jankovića, Aleksandra Nevskog i Živojina Ćuluma.

Sam objekat, veličine 1.045m2, spratnosti maksimalno P+1, sadržaće ukupno 62 prostorije različite namene, a obezbediće zdravstvenu zaštitu u oblasti opšte medicine, pedijatrije za školsku i predškolsku decu, ginekologije, polivalentne patronaže, stomatologije i laboratorijske dijagnostike.

Ugovor za projektovanje i izgradnju Doma zdravlja na Vidovdanskom naselju, čija je vrednost 207 miliona dinara, realizuje se po sistemu „ključ u ruke“, a odabrani izvođač radova, koji je krajem avgusta prošle godine uveden u posao, ima rok od 300 dana za završetak svih ugovorenih obaveza.

U funkciji budućeg Doma zdravlja biće realizovano i spoljno uređenje na parceli, što podrazumeva izgradnju internih saobraćajnica, parkinga, pešačkih prilaza objektu i adekvatnog ulaza za lica sa poteškoćama u kretanju.

Slobodne površine biće hortikulturno uređene i oplemenjene urbanim mobilijarom, a predviđena je i izgradnja javnog osvetljenja.

Za izgradnju saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom u budžetu Grada opredeljeno je 22,5 miliona dinara.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Zex
26/05/2022 13:32

Džabe domovi zdravlja kad nema lekara i nema slobodnih termina kod specijalista. A i ovo na Sentandrejskom putu kad su renovirali obećavali su da če biti dom zdravlja, a ispade obična ambulanta sa nedovoljno lekara i osoblja. Pola ordinacija zvrje prazne.