Foto: Printscreen/Instagram/zombijana

Vizuelna umetnica Andrijana Vešović, poznatija kao Zombijana, imaće priliku da Novosađanima predstavi svoje radove. Na izložbi će svi zaniteresovani moći da kupe radove, a sav prikupljen novac biće prosleđen onima kojima je to najpotrebnije

Naime, ona je na svom Instagram profilu podelila informaciju da će njeni radovi biti izloženi 1. juna u kafe-knjižari Zenit Books, u Njegoševoj 24.

– Svi radovi će iste noći biti na licitaciji i moći ćete odmah tu i da ih kupite i nosite kući. Izložba počinje u 19.00 časova, a licitacija u 21.00. Sav prikupljen novac biće doniran u humanitarne svrhe, lokalnim organizacijama – istakla je Zombijana na društvenoj mreži.

Ulaz na izložbu je besplatan, a prijava za izložbu neće biti potrebna.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andrijana Vešović (@zombijana)


Često se može videti da su neke ilustracije nastajale kroz situacije koje je proživela. Tako je i urađena jedna od najzanimljivijih, koju je objasnila ovako:

– Naterao me je trener da trčim uzbrdo. Zahvalila sam mu se.

Ilustracija: Zombijana Bones

Talentovana umetnica, Andrijane Vešović rođena je 1991. godine i živi u Podgorici. Svoju karijeru započela je pre više od deceniju, kao Zombijana Bones, crtajući tvitove. Ona danas svojom satiričnom olovkom razotkriva, kritikuje i čini zanimljivijim svima dobro poznate detalje svakodnevice balkanskog društva. Njena Instagram stranica broji preko 244.000 pratilaca.

Z.T.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments