Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić
Na teritoriji AP Vojvodine zvanično su standardizovane i sertifikovane “pet friendly” usluge, koje su sproveli stručni tim „Pet Travel Advisor” uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

Danas je organizovan info-dan na kome je predstavljen elaborat o sertifikaciji i standardizaciji na kome je stručni tim radio tri prethodne godine, a u kome su sabrane sve prakse u svetu za jedan trend turizma koji je danas izuzetno popularan.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

– S obzirom da vlada ekspanzija popularnosti kućnih ljubimaca i putovanja sa njima, kao i tražnje koja se odnosi na to da ugostitelji definušu svoja pravila prijema, napravili smo nešto što ne postoji u svetu. Elaborat analizira tržište i daje sve neophodne predloge koji će u budućem period biti primenjeni – rekla je Andrea Mladin ispred kompanije „Pet Travel Adviser“.

Vlasnicima kućnih ljubimaca je veoma bitno da mogu ljubimce uvesti u ugostiteljski obejekat ili bilo koji poslovni objekat što će im novim sertifikatom biti olakšano, a svaki obejekat koji bude “pet friendly” dobiće dodatne bodove na konkursima, istaknuto je iz Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

– Veliki broj turista želi da dođe sa kućnim ljubimcima. To su upiti koji su usmereni i prema nama i prema turističkim kapacitetima. Hoćemo da nametnemo standard koji će postati univerzalan i to je ideja ovog projekta. Tamo gde nema standarda, mi ćemo da napravimo standard. Nećemo se baviti turizmom bez standarda ili na paušalan način. Mi ćemo u naš konkurs ugraditi ovaj standard. Dodatne bodove će imati svaki objekat koji je „pet friendly“. Pozivam sve turističke polaznike u Vojvodini da budu „friendly“ jer je to način da se privuče sve veći broj turista iz celog sveta – rekao je Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

Da je na ovaj način “pet friendly” sertifikat prvi put obrađen u pokrajini i celoj zemlji istaknuto je iz Turističke organizacije Vojvodine, a s obzirom da se ljubimci danas tretiraju kao članovi porodice, od izuzetne je važnosti ovakav sertifikat ubaciti u ugostiteljske objekte širom Vojvodine.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Iz Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam istaknuto je da je prvih pet meseci ove godine najuspešniji period u oblasti turizma u Novom Sadu od kada se mere turistički pokazatelji. Podsetili su da je Vojvodina poznata kao multikulturna sredina i kao takva, novi sertifikat predstavlja pokazatelj njene otvorenosti.

U funkciji je i portal pettraveladviser.com na kome besplatno mogu da se registruju svi pružaoci usluga, od veterinara do kafića i restorana i svih onih destinacijskih stvari koje ovaj tematski turizam podržava.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments