Košarkaški savez Srbije i dosadašnji selektor muške seniorske reprezentacije Srbije, Igor Kokoškov sporazumno su raskinuli ugovor o saradnji.

“Košarkaški savez Srbije i dosadašnji selektor muške seniorske reprezentacije Srbije Igor Kokoškov sporazumno su raskinuli ugovor o saradnji. Košarkaški savez Srbije želi Igoru mnogo sreće i uspeha u nastavku trenerske karijere, uz zahvalnost za rad i trud. KSS će se u narednom periodu angažovati u izboru novog selektora, o čemu će javnosti biti blagovremeno obaveštena”, navodi se u saopštenju.

Kokoškov je u novembru 2019. godine seo na klupu Srbije, ali nažalost nije uspeo da ostvari ni blizu toliko uspeha kao sa selekcijama Gruzije i Slovenije sa kojom je osvojio Evropsko prvenstvo. Savez će morati što pre da reši pitanje novog selektora pošto ekipu već u novembru očekuju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Prvo ime na listi je legendarni Svetislav Pešić i kako stvari trenutno stoje on bi ubrzo mogao da se vrati na klupu.

Podsetimo, sa reprezentacijom je 2001. godine osvojio Evropsko prvenstvo u Turskoj, a godinu dana kasnije i Svetsko prvenstvo u Indijanapolisu.

 

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments