Foto: Grad Novi Sad
U skladu sa ugovorom o koncesiji, u petak 27. maja zvanično počinju pripremni radovi na izgradnji podzemne garaža u Ulici Modene.

Projektom je predviđena izgradnja javne garaže površine 54.853 m2, na tri podzemne etaže, kapaciteta 267 parking mesta, od kojih će 14 biti za osobe sa invaliditetom, a 8 za električna vozila.

Garaža locirana na prostoru između Ulice Ilije Ognjanovića i Zmaj Jovine ulice, imaće dve pristupne saobraćajnice iz Ulice Modene, dok će pešacima stepenišnim vertikalama biti omogućen ulaz u objekat garažu. 

Izgradnja garaže usklađena je sa dinamikom radova na izmeštanju podzemne infrastrukture, koji su već započeti izmeštanjem taksi stajališta, parking mesta i saobraćaja.

Dok je na snazi privremena izmena režima saobraćaja, dostavna vozila i vozila stanara ulaziće u pešačku zonu kroz postojeći ulaz u Gimnazijskoj ulici, a biće otvoren i novi ulaz u Njegoševoj ulici.

Nakon završetka radova na izgradnji garaže, koji su predviđeni u roku od dve godine, Grad Novi Sad će pristupiti parternom i hortikulturnom uređenju prostora iznad objekta, a naročito treba istaći da je projektnim rešenjem očuvano i zaštićeno stablo koprivića koje se nalazi u Ulici Modene.

nsuzivo.rs

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Mileva
24/05/2022 12:39

Strašno, šta će garaža u samom centru grada? Centar u budućnosti mora da bude samo pešačka zona, ekološki prihvatljiva i koja će se širiti… Ovako će se povećati saobraćaj i gužve u čekanju za parking

Mrvica
24/05/2022 20:13

Odmah napravite i javni wc sramota da centar grada nema tako nešto kad sve Evropske metropole imaju!

Cobra
30/05/2022 23:14

Uzasss