Foto: Kostiantyn Liberov / Tanjug/AP

Novi talas eksplozija prijavljen je u više gradova širom Ukrajine, dan nakon što je Rusija pokrenula napad dronovima na ukrajinska naselja.

“Gardijan” je oko 9.00 ujutro preneo da su udari prijavljeni od strane lokalnih vlasti u Krivom Rogu, Dnjipru, Harkovu i Nikolajevu.

U Nikolajevu je potpuno uništeno krilo stambene zgrade, a Rojtersu je jedan svedok rekao da je najmanje jedan čovek poginuo u napadu. U Dnjipru je na meti bila energetska infrastruktura, a zamenik šefa kancelarije ukrajinskog predsednika Kirilo Timošenko rekao je da je naneta “ozbiljna šteta”.

Eksplozije u Kijevu

Vitalij Kličko, gradonačelnik Kijeva, objavio je na “Telegramu” da je u Kijevu i jutros bilo eksplozija, prenosi “Gardijan”.

Kličko je istakao da je na meti bio objekat ključne infrastrukture u distriktu Desnijanski.

Foto: Vadym Sarakhan / Tanjug/AP

“Harkov raketiran iz Belgoroda”

Oleg Sinjegubov, guverner Harkova, naveo je na “Telegramu” da je “jutros oko 8.30 neprijatelj lansirao osam raketa na Harkov iz ruskog grada Belgoroda, ali da nema žrtava”.

Izvestio je da je u poslednja 24 sata bilo troje starijih lica povređenih u regionu od granatiranja i da su “vanredne službe u toku dana deaktivirale 1.428 eksplozivnih naprava”. Takođe je istakao da su “ruski okupatori tokom proteklog dana iz tenkova, minobacača, cevi i mlazne artiljerije granatirali naselja koja se nalaze u blizini linije kontakta”, preneo je Gardijan.

Sirene za vazdušnu opasnost u više od polovine regiona

Sirene za vazdušni napad oglasile su se jutros u više od polovine regiona Ukrajine, prenosi Tanjug. Sirene su se oglasile u Černigovskoj, Sumskoj, Harkovskoj i Odeskoj oblasti.

Sinoć su se oglasile sirene zbog vazdušnog napada na Kirovograd, Čerkasi, Poltavsku, Dnjepropetrovsku, Nikolajevsku i Kijevsku oblast, kao i u glavnom gradu Ukrajine, Kijevu, navodi TASS.

Blic.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments