Foto: NPR/ Getty Images/ SPUTNIK/AFP/Alexey Druzhinin
Predsednik Rusije Vladimir Putin održao je sastanak sa Većem bezbednosti Rusije posle kog je najavio da će porodice poginulih vojnika dobiti obeštećenje od pet miliona rubalja, a ranjenih u ratu sa Ukrajinom po tri miliona rubalja.
Putin je zajedno sa članovima Veća bezbednosti Rusije odao počast svim ruskim vojnicima koji su poginuli tokom agresije na Ukrajinu koju zove „specijalnom vojnom operacijom“. Dodao je da će porodice žrtava dobiti po pet miliona rubalja, što je oko 40 hiljada evra.

-Oficiru Nurmagomedu Gadžimagomedovu posthumno dodeljujem titulu Heroja Rusije za njegova herojska dela tokom operacije u Ukrajini. Naša vojska deluje s punim razumijevanjem ispravnosti ove stvari. Kada je reč o poginulim i ranjenim vojnicima. Porodice žrtava dobiće dodatnih pet miliona rubalja, a porodicama ranjenih ruskih vojnika bit će isplaćeno dodatnih tri miliona rubalja – zaključio je Putin.

On je optužio Ukrajinu, odnosno kako kaže, „neonaciste“ da uzimaju strane državljane za taoce.

-Postoje objektivni podaci o tome da nacionalisti postavljaju tešku vojnu opremu u Ukrajini u zonu stambenih zgrada. Dvojicu kineskih državljana koji su pokušali napustiti Harkov, ranili su upravo neonacisti – rekao je Putin.

nsuzivo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
zlotvor
09/03/2022 13:56

au kolko vredi život deteta, čak 34000€

gggggg@gmail.com
09/03/2022 22:11

govnar