FOTO: ANADOLIJA

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov sastao se danas sa svojim ukrajinskim kolegom Dmitrom Kulebom u Turskoj, javlja agencija Rojters.

Prošlo je više od dve nedelje od početka ruske invazije u Ukrajini. Prekid vatre se završio u 21 sat po lokalnom vremenu i za to vreme je evakuisano više od 40.000 civila iz ratnih zona, a ukrajinske vlasti su naglasile da nisu uspeli da izvuku sve koje su planirali zbog ruskog kršenja primirja. Dan je obeležilo bombardovanje dečije bolnice i porodilišta u Marijupolju kada je povređeno 17 osoba.

Osim drame u Černobilju, sinoć je saopšteno i da nuklearna elektrana u Zaporožju ne emituje podatke za praćenje bezbednosti.

U cilju zaustavljanja rusko-ukrajinskog rata, strane su dosad održale tri runde pregovora u Belorusiji, ali su nesuglasice ipak nastavljene.

Pregovori u Antaliji dolaze dan nakon što je Rusija u sredu rekla da je postignut “napredak” u njenim pregovorima s Ukrajinom. Portparolka ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova takođe je rekla da cilj Rusije nije srušiti ukrajinsku vladu.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments