Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković raspisala je danas lokalne izbore za 26. april ove godine.

Odluka o raspisivanju izbora za odbornike skupšina gradova i skupština opština u Srbiji se ne odnosi na opštine u kojima su održani vanredni izbori.

– Ova odluka se ne odnosi na skupštine gradova Zaječara, Bora i Beograda, zatim skupštine opština Kosjerić, Lučani, Aranđelovac, Negotin, Majdanpek, Mionica, Medveđa, Preševo, Kula, Doljevac, Kladovo i Smederevska Palanka – precizirala je Gojković.

Predsednica parlamenta je pozvala građane da iskoriste svoje pravo i izađu na redovne izbore u kojima će, kako kaže, imati priliku da svojim glasom u demokratskom izbornom procesu odlučuju o budućnosti lokalnih samouprava i njihovom daljem razvoju.

– Pratite programe svih kandidata i izaberite svojim glasom one koji će odgovornom i ozbiljnom politikom moći da unaprede život vaših porodica – rekla je Gojković u Skupštini Srbije.

Gojković je pozvala kandidate da se nadmeću za podršku građana dobrim programima, da ponude svoje vizije razvoja gradova i da se u kampanji uzdrže od govora mržnje.

– Pozivam sve učesnike da se bore za naklonost birača svojom odgovornošću i fer kampanjom, kao i da poštuju demokratski iskazanu volju građana – rekla je Gojković.

Rokovi za održavanje izbora počinju da teku od dana stupanja na snagu ove odluke, a odluka o raspisivanju na snagu stupa danom objavljivanja u Službenom glasniku.

Izvor: Tanjug/Srbija Danas

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments