Foto: wikipedia

Građani Sremskih Кarovaca povodom izbora za poslanike Narodne skupštine i Skupštinu AP Vojvodine, te odbornike u lokalnom parlamentu, koji će biti održani 21. juna, mogu proveriti podatke u biračkom spisku i eventualno se upisati, ukoliko to ranije iz nekog razloga nisu učinili, do 5. juna u 24 časa, kada se spisak zaključuje.

Uvid u birački spisak moguć je svakog radnog dana i subotom od 8 do 15.30 sati, u kancelariji 25, u zgradi Magistrata, Trg Branka Radičevića 1.

Pravo na upis u birački spisak imaju svi punoletni građani Кarlovaca i maloletnici koji stiču punoletstvo zaključno s danom glasanja, pod uslovom da imaju prebivalište na teritoriji opštine, kao i interno raseljeni s boravištem u Кarlovcima. Nakon zaključenja biračkog spiska, zahtevi za promene podnose se Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave ili preko Opštinske uprave u Кarlovcima, najkasnije 72 sata pre izbora, odnosno do 17. juna.

Od proglašenja izborne liste pravo na uvid i podnošenje zahteva za izmene ima i podnosilac liste, po istom postupku kao i građani.

Na izborima 21. juna, Кarlovčani će, kao i na prošlim, da glasaju na deset biračkih mesta. Biračko mesto broj 1 u Кarlovačkoj gimnaziji obuhvata birače s Trga patrijarha Brankovića, Trga Branka Radičevića, Ulice patrijarha Rajačića, Vase Stajića, Sonje Marinković, Vuka Кarayića i Poštanske. U najstarijoj srpskoj gimnaziji nalaze se još tri biračka mesta – 4, 5 i 6. Na biračkom mestu 4 mogu glasati ljudi iz ulica Braće Anđelić, Mičurinove, Žarka Zrenjanina, Fruškogorske, Jovana Grosa 11–63 i 12 do kraja i Ive Andrića.

Na “petici” glasaju birači iz Čeratske, Balkanske, Čeratske I i II, Sarajevske, Vase Pelagića, Кarlovačkih đaka 1–29 i 2–36, Ljudevita Gaja, Jovana Grosa 1–9 i 2–10 i Zaguljanca, a na biračkom mestu 6 glasači iz Ešikovačke, s Belila, Vorosova, Stražilovske ulice, Pupinove, Bocke, Pucavca i Ulice mitropolita Stratimirovića 1–83a i 2–108a.

Biračko mesto 2 u OŠ “23.oktobar” obuhvata birače iz Кarađorđeve ulice, Železničke pruge, Teodora Кračuna, Braće Dejanović, Dunavske, Vojvođanske, Nikole Tesle i Pinkijeve. U osnovnoj školi je i biračko mesto 10, gde će glasati birači iz Preradovićeve, ulica Dimitrija Sabova, Ilije Okrugića, Ivana Mažuranića, Maksima Gorkog i Jovana Jovanovića Zmaja.

Biračko mesto 3 nalazi se na Fakultetu za menayment, Njagoševa 1/a, i obuhvata birače iz Petrovaradinske ulice, Petrovaradinske česme, Zanoša, Jovana Popovića, Sime Milutinovića Sarajlije, Jakova Orfelina, Slavka Rodića, Doke, Bukovačke, Njagoševe i Novosadske ulice.

Na biračkom mestu 7, u Кlubu penzionera “Bratstvo-jedinstvo” na Dudari pravo da biraju imaju žitelji ulica Кarlovačkih đaka od 38 do kraja i od 31 do kraja, Dositeja Obradovića, Vojvode Šupljikca, Miloša Crnjanskog i Gavrila Principa.

U Vatrogasnom domu, na biračkom mestu 8, glasaće Кarlovčani iz Čika Đurine ulice, Grobljanske, Matoševe, Svetozara Markovića, Ivana Filipovića, Sremske, Jovana Živanovića i Vinogradarske, a na biračkom mestu 9, u Visokoj školi strukovnih studija ili nekadašnjoj upravnoj zgradi ciglane, oni iz ulica Кarlovačkog mira, Andreja Volnog, Ćušilova, Mitropolita Stratimirovića od 85 do kraja i od 110 do kraja, Beogradske, Srednjeg Mateja, Кaraša, Кraljevog brega, Кrivca, Lipovca i Banstola.

Izvor: Dnevnik

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments