Foto: Printscreen
Novosađanin Zoran Zivlak, profesor geografije i rekreativni sportista, doputovao je biciklom u Katar kako bi podržao reprezentaciju Srbije.

Put Katara krenuo je preko Bugarske, Gruzije, Jermenije, Irana, Emirata i Saudijske Arabije, a za to mu je trebalo više od četiri meseca na putu.

Podvig vredan divljenja nije prošao neopaženo kod srpske delegacije u Kataru, pa je Zivlak naišao na prijem kakav i dolikuje za njegovu avanturu.

– Hvala na dočeku. Kada ja dođem, mi pobeđujemo. Nadam se i sada. Nešto duže od četiri meseca trajalo je putovanje. Bilo je za dušu, pa se malo oteglo. Kriznih trenutaka bilo je svakodnevno, ali kada dođete na cilj, prvenstvo je vaše. Najlepše je bilo kroz Iran, pun sam utisaka, rekao je Zoran i potom otkrio šta nosi sa sobom na put:

– Čergarski je to život. Zahteva puno, sa malo toga možete da preživite, svi smo konformisti, pa dočekamo nekada i hotel. Najosnovnije ponesem, šator, odeću za tople i hladnije uslove.

Nakon uspešno pređenog puta, dočekao ga je Dušan Tadić sa kojim je razmenio utiske o putovanju, a kapitenu „orlova“ poklonio je suvenir, a ovaj mu se odužio potpisanom majicom.

nsuzivo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
SNS Uzivo
24/11/2022 23:06

Jesi gledao kako su nas Brazilci nakantali? 🙂

Last edited 3 dana ranije by SNS Uzivo
Vidoje
25/11/2022 10:34
Reply to  SNS Uzivo

Nakantali sa citava 2 gola, od toga jedan madjionicarski?! Alal si ti mrak nakantao ti nejmar zenu. Pritom je brazil jedan od favorita na turniru cisto da se zna akademice 🙂