Foto: nsuzivo.rs

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno je hospitalizovano 288 pacijenata, kod kojih je potvrđen virus korona, a 24 je priključeno na respiratore, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu trenutno se leči 25 pacijenata sa potvrđenim virusom korona.

Kod velikog broja ostalih hospitalizovanih pacijenata, kako saopštavaju iz KC Vojvodine, s obzirom na težinu kliničke slike, uz ostalu neophodnu terapiju primenjuje se i intenzivna kiseonička potpora.

U cilju sprečavanja širenja i oboljevanja od virusne infekcije, iz KC Vojvodine apeluju na građane da je obavezno pridržavanje svih preventivnih zaštitnih mera.

“Epidemiološka situacija u Vojvodini i dalje se ocenjuje kao nepovoljna jer je širenje virusa prisutno u svim opštinama na teritoriji pokrajine”, rekao je za RTV epidemiolog Instituta za javno zdravlje Vojvodine, Mioljub Ristić.

“Jul mesec je bio paklen, jer je tri četvrtine ukupnog broja obolelih registrovano u tom mesecu. Ovog vikenda duplo manje registrovanih slučajeva. Najpogođeniji su veliki gradovi ali i manja mesta kao što su Alibunar, Vršac, Vrbas, Bačka Palanka i Bač”, rekao je Ristić.

Epidemiolog Ristić podseća da su mere zaštite – distanca, nošenje maski, pranje ruku i dalje poželjne.

 Izvor: Tanjug, RTV (Maja Guzijan)

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments