Foto: Betaphoto/Vlada Srbije/ SlobodanMiljević/ DS
Završena je sednica kriznog štaba za borbu protiv epidemije zarazne bolesti kovid-19 na kojoj je trebala da se donese i odluka o početku zimskog raspusta.

 

Kada je u pitanju školski raspust, nema promena, on je od 31. 12 do 24. 01 (osim u Vojvodini), rekla je doktorka Darija Kisić Tepavčević.

Na Aerodromu Nikola Tesla radiće se PCR test i ukoliko su putnicu i negativni biće u karantinu 14 dana. Ukoliko su pozitivni biće smešteni u kovid ambulantu. Sednica Kriznog štaba održana je na zahtev medicinskog dela i po prvi put je imala odluku “hitno” zbog novog soja koronavirusa koji se približava Srbiji.

Na sednici je bilo i reči o novom omikron soju korona virusa, koji je registrovan i u Evropi. U Srbiji za sada nije potvrđen omikron soj.

Na pitanje novinara da li je bilo reči o kovid propusnicama Kisić Tepavčević je rekla da bilo kakvo ograničenje u vremenskom intervalu nije potpuna mera.

– Vide se efekti mera i u našoj zemlji, pa je značajno porastao broj vakcinisanih. Imamo dosta povoljniju epidemiološku situaciju te nije doneta mera o proširenju delovanja kovid propusnica – kazala je ona.

Kurir.rs/blic.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments