Foto: Rade Prelić / Tanjug

U Prištini je danas održan razgovor predstavnika privremenih prištinskih institucija Vjose Osmani i Aljbina Kurtija sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, koji je rekao da su teme bile dijalog sa Beogradom i efektima koje taj proces ima po region.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je danas da je Srbija sa zadovoljstvom primila poruku privremenih prištinskih institucija da su spremne da intenziviraju dijalog sa Beogradom i poručio da bi konstruktivnost Prištine mogla najbolje da se vidi u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO), na koju se čeka 3.470 dana.

“Sa zadovoljstvom smo primili poruku Aljbina Kurtija i Vjose Osmani da je Priština spremna da intenzivira dijalog. Koliko je Priština bila konstruktivna u tome najbolje ilustruje činjenica da 3470 dana odbija da formira ZSO. Počnite intenziviranje odatle! Dajte rezultate umesto govora mržnje!”, napisao je Petković na Tviteru.

U Prištini ništa drugo ne znaju nego da napadaju Beograd

Petar Petković je izjavio danas da je brutalni, bestidni i perfidni napad predstavnice tzv. Kosova u UN na predsednika Srbije, najveći je kompliment koji je Aleksandar Vučić mogao da dobije zbog zalaganja za ZSO, poštovanje međunarodnog prava, mir i stabilnost, jer to je ono što u Prištini ne mogu da mu oproste.

“Kada ga onako rafalno napadne mašinerija laži Aljbina Kurtija, oličena u liku Donike Gervale Švarc i posveti mu najveći deo svog izlaganja, jasno je kao dan da je Aleksandar Vučić na pravom putu zaštite naših nacionalnih interesa. Logično je da je Donika Gervala Švarc dve trećine svog vremena potrošila na napade na predsednika Vučića, jer u Prištini ništa drugo i ne znaju već samo da napadaju Beograd, niti imaju čime da se pohvale, sem teroristima iz UČK”, rekao je Petković.

tanjug.rs

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
SNS Uzivo
19/10/2022 15:57

I vi cete sutra da mobilisete naciju? Pa tebi se nece odazvati ni sns botovi, zamisli gradjanski svet… 🙂

Vidoje
19/10/2022 19:29
Reply to  SNS Uzivo

Gradjanski svet je nesposoban sam od sebe da se mobilise i da nadje posao nego samo sastance sa raznim nvo i primaju apanaze za lelemudanje

SNS Uzivo
19/10/2022 22:33
Reply to  Vidoje

Ako Vi znate sta ste sad hteli da kazete, evo znam i ja 🙂