Претрага
Претрага
Close this search box.

“Na krilima mašte”:Pozorište mladih otvara vrata predstavama i radionicama za decu

Foto: Pozorište mladih Novi Sad
Projekat “Na krilima mašte“ koji ima za cilj da podstakne razvoj svesti, mašte, i jednakosti dece i mladih, izvođenjem lutkarskih predstava i niza kreativnih radionica iz oblasti lutkarstva i pozorišta, počeće 5. oktobra lutkarskom predstavom “Zlatokosa” u maloj sali Pozorišta mladih.

Publika, sa akcentom na deci predškolskog i školskog uzrasta, imaće priliku da vidi lutkarske predstave u kojima učestvuju deca sa invaliditetom, odnosno deca obolela od cerebralne i dečije paralize.

Kako ističu organizatori, zajednički cilj je da se kroz ove radionice osmisli nova predstava, koja bi kao finale projekta, bila odigrana krajem godine kao novogodišnja predstava u kojoj će učestvovati pored dece sa invaliditetom i ostali učesnici radionica. Na samim radionicama deca će, pored uvežbavanja pokreta i teksta za novu predstavu, učiti kako se prave lutke, a imaće priliku da se oprobaju i u izradi predmeta od gline kao i u oslikavanju platna za izradu cegera.

Nakon premijerno izvedene lutkarske predstave “Zlatokosa”, ovo su termini narednih:

  1. novembra 2021.: lutkarska predstava „Tri praseta“ / nastup dečijeg hora Orfej / 18h – radionica: lutkarska, glumačka, izrada predmeta od gline , oslikavanje platna
  2. decembar 2021.: premijera novogodišnje predstave / nastup dečijeg hora Orfej / izložba radova nastalih tokom projekta (predmeti od gline, oslikani cegeri).
  1. i 31. oktobar, 14. i 28. novembar 2021. od 17 časova – Sokolski dom: radionica: lutkarska, glumačka, uvežbavanje novogodišnje predstave, izrada predmeta od gline , oslikavanje platna.

Lutkarske radionice su otvorene za svu zainteresovanu decu uzrsta od 6-12 godina. Prijava  za radionice vršiće se putem mail-a: office@sokolskidom.com

Projekat je podržalo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a organizuje se kroz saradnju dramskog studija „Teatrilo“, Udruženja građana za cerebralnu i dečiju paralizu „Sunce“ i  muzičkog  centra „Orfej“, a pod okriljem Sokolskog-kulturnog centra „Sokolski Dom“.

nsuzivo.rs

 

 

 

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti