Isečak iz filma "Otac"; foto: USA Today

Međunarodni filmski festival FEST ove godine napravio je nekoliko presedana. Održava se u maju i u doba pandemije predstavlja prvu smotru filma koja se održava na konvencionalan način.

Novosađani će i ove godine imati priliku da uživaju u glavnom programu 49. FEST-a koji obiluje najboljim filmskim ostvarenjima iz prethodne godine i filmovima koji su višestruko nagrađivani na prestižnim svetskim filmskim festivalima. Slogan je i istoimeni film „Povratak u budućnost”, Roberta Zemekisa, sa namerom da kao najveća i najpoznatija filmska manifestacija u zemlji i regionu, doprinese značajnijem povratku publike u bioskope koji su bili i treba da ostanu glavna karika kinematografije.

Foto: FEST

Filmovi će biti prikazivani od 9. do 17. maja u bioskopu Arena Cineplex. Ulaznice za FEST po ceni od 400 dinara u prodaji su na blagajnama bioskopa Arena Cineplex.

Premijerno će u Novom Sadu biće prikazana četiri ovogodišnja dobitnika najprestižnije nagrade u svetu filma – Oskar. Publika FEST-a moći će da pogleda filmove „Zemlja nomada” rediteljke Kloe Zao, koji je nagrađen Oskarom za najbolji film, režiju i glavnu glumicu, „Otac” Floriana Zelera, dobitnik u kategorijama glavna muška uloga (Entoni Hopkins) i adaptirani scenario, „Žena koja obećava” čija je rediteljka i scenaristkinja Emerald Fenel dobila Oskara za najbolji originalni scenario, kao i film „Minari” Li Čunga, koji je dobio Oskara za najbolju glumicu u sporednoj ulozi. U užem krugu izbora za najbolji film van engleskog govornog područja našao se film „Čovek koji je prodao svoju kožu” koji je režirala tuniska autorka Kaouther Ben Hania, koji će takođe biti prikazan na FEST-u u Areni.

nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments