Претрага
Претрага
Close this search box.

Ana Karenjina na 70. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine

Foto: Srđan Doroški

Predstava Ana Karenjina, koju je prema čuvenom romanu Lava N. Tolstoja na scenu postavljao makedonski reditelj Dejan Projkovski, biće izvedena u Novosadskom pozorištu / Újvidéki Színház 15, 16. i 24. aprila.

Poslednje igranje ovog meseca biće u okviru 70. Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine, koje se ove godine održava u izmenjenom obliku, pa se svaka predstava izvodi u matičnoj kući.

U naslovnoj ulozi će se umesto višestruko nagrađivane Marte Bereš, koja je na porodiljskom odsustvu, naći glumica subotičkog pozorišta Deže Kostolanji, Timea Filep.
Ona navodi da joj je dodeljena uloga iz snova, o kojoj sanja svaka glumica:

– Veoma sam zadovoljna što mi je ukazano poverenje i sigurno da ću se jako potruditi oko ove uloge. Ona je izuzetno zahtevna, i malo je slučajeva gde tu ulogu dodeljuju mladoj glumici, koja još uvek nije majka, s obzirom na to da se motiv majčinstva snažno prožima kroz ovo delo – izjavila je Timea Filep.

Arpad Mesaroš tumači lik Vronskog, dok njegovog suparnika Karenjina igra Atila Nemet, koji je za ovu ulogu nagrađen na prošlogodišnjem festivalu Novi tvrđava teatar u Čortanovcima.

– U Karenjinu su duboko urezani psihički, odnosno nevidljivi ožiljci – onakvi kakve sa sobom nosi svaki čovek usled teške traume koju je doživeo. Jedna od takvih trauma jeste upravo razvod – suočavanje sa činjenicom da se rastajete od voljene osobe, da više niste voljeni, da su vas izdali, da ste napušteni, prevareni… A sve to je Karenjin – rekao je Nemet o svom liku.

Ana Karenjinaće se igrati od 17 časova, a do kraja meseca publika će u Novosadskom pozorištu moći da pogleda još i predstave Mefistoi Seljačka opera.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti