Претрага
Претрага
Close this search box.

Autorsko vođenje kroz izložbu Danila Vuksanovića u Galeriji Matice srpske

Prošle nedelje u Galeriji Matice srpske otvorena je nova izložba “Matrica. Monologija Danila Vuksanovića”. Кako bi posetiocima približili postavku koja spaja kolekciju Galerije i savremenu umetnost, u petak, 30. oktobra 2020. godine u 19 sati, će biti održano autorsko vođenje mr Danila Vuksanovića.

Pored autora, uvod u koncept izložbe daće upravnica Galerije Matice srpske dr Tijana Palkovljević Bugarski.

Danilo Vuksanović, slikar, konzervator i muzejski mislilac, je za polaznu tačku ove izložbe izabrao, do sada, nepoznatu i neobrađenu zbirku klišea iz kolekcije Galerije Matice srpske. Posvećen izučavanju života predmeta u muzeju, njegovom izlaganju, predstavljanju i načinima ostvarivanja komunikacije sa publikom, kao i procesima nastanka savremenog umetničkog dela kroz dijalog sa prošlošću, kreirao je jedinstvenu izložbu Matrica, kojom je pred javnost izneo svoja opažanja, razmišljanja i viđenja. Izložba preispituje život predmeta u muzeju i ukazuje na važnost simbola prošlosti kao modela za stvaranje u aktuelnom umetničkom trenutku, idejno spajajući i otvarajući prostor za nesmetanu komunikaciju i povezivanje prošlosti i sadašnjosti.

Zbog poštovanja epidemioloških mera, broj posetilaca na vođenju je ograničen na 30. Iz tog razloga, je potrebno da se posetioci prijave za događaj putem onlajn formulara https://forms.gle/hDcoMS2G1rbm842P7 ili pozivom na telefon 021 4899 000.

Mole se posetioci da poštuju propisane mere zaštite: dezinfekcija ruku, nošenje maski, kao i razmak između posetilaca.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti