Ovogodišnje 16. izdanje “Bunker festa”, pod nazivom “Momci iz garaže“ biće održano 14. i 15. novembra u Kulturnoj stanici Eđšeg. Posvećen je grafičkoj noveli, kao specifičnom žanru, koji se sve češće pojavljuje u izdavaštvu, kako u svetu, tako i kod nas. Ljubitelji stripa i grafičkih novela biće u prilici da isprate izložbe, razgovore sa autorima i izdavačima, ali i da kupe omiljena izdanja na berzi stripa.

Projekat “Bunker fest“ predstavlja jedan od 42 projekta koji je dobio sredstva na Javnom konkursu, u okviru projekta “Umetnici. Sad!“ koji ima za cilj jačanje lokalne kulturne scene, podizanje njenih kapaciteta kroz mrežu kulturnih stanica, decentralizacija kulture i jačanje publike.

Grafička novela nije ilustrovana knjiga, ni strip, već specifičan rod na čiji narativ podjednako utiču i vizuelni i tekstualni materijal. U izdavačkoj praksi, posebno se razvila kod francusko – belgijskih izdavača, a danas je prihvaćena i utemeljan kod svih razvijenijih izdavačkih kultura.

Više informacija o programu, možete pronaći na sajtu Kulturnih stanica.

Organizatori mole sve posetioce da se, radi očuvanja zdravlja i lepšeg i kvalitetnijeg uživanja u kulturnim sadržajima, pridržavaju svih mera. Posetioci su u obavezi da nose zaštitne maske na svim događajima. Kontroliše se maksimalan broj ljudi u zatvorenom prostoru. Organizator zadržava pravo izmene održavanja programa i formata događaja u slučaju promene epidemioloških mera.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments