Претрага
Претрага
Close this search box.

DAN MUZEJA: U ponedeljak besplatan ulaz u Galeriju Matice srpske

Povodom Međunarodnog dana muzeja u ponedeljak, 18. maja ulaz u Galeriju Matice srpske biće besplatan povodom.

Međunarodni savet muzeja – ICOM ove godine je za temu Dana muzeja izabrao Muzeji za jednakost: raznolikost i inkluzija, s idejom da ukaže na muzeje kao mesta gde se slavi raznolikost naših zajednica i čiji programi i sadržaji mogu da doprinesu prepoznavanju i prevazilaženju predrasuda. Kao nosioci promena i pouzdane institucije, muzeji danas mogu da pokažu i istaknu svoj značaj uključujući se u političke, društvene i kulturne izazove savremenog društva.

U protekloj deceniji Galerija je posebnu pažnju usmerila ka stvaranju prostora i sadržaja dostupnog za sve. Iz tog razloga pod ovogodišnim sloganom Muzeji za jednakost: raznolikost i inkluzija svi ljubitelji umetnosti u Galeriji Matice srpske mogu provesti jedan (ne)običan muzejski dan, uživati kako u stalnoj postavci Galerije, tako i u izložbama Inspirisani Italijom i Poklon-zbirka Dragiše Brašovana, ali i:

obogatiti svoje muzejsko iskustvo uz aplikaciju na znakovnom jeziku Muzej za sve
doživeti umetnost kroz proširenu realnost sa aplikacijom Doživi umetnost
zabaviti se sa decom u “potrazi za umetničkim blagom“ uz dečji vodič
pronaći zanimljive i raznovrsne kustoske i konzervatorske priče za sebe
Svi koji posete Galeriju na ovaj poseban “muzejski dan“ dobijaju poklon katalog aktuelne izložbe Inspirisani Italijom, a za najmlađe pripremili smo poklon knjižice iz dečje edicije Moja Galerija.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti