Претрага
Претрага
Close this search box.

Darko Ivić, Borko iz serije Kljun: Ovo mi je bio najveći izazov u karijeri, sanjam uglavnom lepo

Foto: Centar GRIG

Tokom protekle godine u njegovoj glavi su bila četiri scenarija za serije i dva scenarija za filmove. Impresivan rezultat za mladog glumca Darka Ivića, kojeg svi znamo po ulozi Tadije iz filma “Pored mene”. Rezultat gledamo u seriji “Kljun”, koja je prva srpska serija koja će se naći na prestižnom Kanskom festivalu

Darko je i zaštitno lice kampanje “Nisam problem, imam problem” koja u fokus stavlja decu u sukobu sa zakonom i njihove porodice.

Nakon emitovanja prve epizode, koja je ostavila nebrojano neprospavanih noći kod gledaca, Darko je stigao da specijalno za NS Uživo podeli novine.

Zašto si prihvatio ulogu Borka u seriji “Kljun”? Da li za prihvatanje uloge moraju da postoje sličnosti između glumca i lika u seriji, filmu ili predstavi?

-Borko je za mene najveći izazov u dosadašnjoj karijeri. On je spoj nespojivog, u njemu su jako izraženi i jin i jang. Ono što moram da priznam jeste da je psihički, a posebno fizički, bila veoma zahtevna uloga. Što se tiče same veze sa likom, glumac uvek mora da napravi taj spoj sa svojim likom kako bi on oživeo i postao stvaran, u protivnom ostaje samo ideja.

Kako serija kaže “Neki snovi ne treba da se ostvare”. Šta pre biraš-san ili javu? Imaš li san koji ne želiš da se ostvari? 

-Uvek pre biram snove. Pogotovo danas kada je java postala potpuno crna. Nemam snove koji ne treba da se ostvare, jer sanjam uglavnom lepo. Snovi su tu da iz njih crpimo motiv za život.
Darka ćemo uskoro gledati i u filmu “Pored tebe”; foto: Ivana Jakševac

Mnogi ovu seriju porede sa skandinavskim. Zašto ne bi trebalo da se poredi ni sa jednom i zašto treba da stoji izdvojena za sebe?

-Porede je zbog estetike, nešto drugačijeg načina režije i glume. Smatram da je Kljun zasebna priča, originalna, promišljena i sjajno sprovedena od strane rediteljskog tandema Uroš Tomić – Jelena Gavrilović. Meni je kao gledaocu posebno osveženje savremeni način filmske glume koji je sproveden u seriji – dakle minimum pokazivanja a maksimum proživljavanja. Na taj način reditelji su iz nas izvukli realizam, na kom se ova pomalo maštovita priča zasniva.

Šta očekuješ od prikazivanja na Kanskom festivalu?

-Ne očekujem ništa – time se uvek rukovodim kada izađe film ili serija koju sam radio. Pustiću publiku i kolege da sami daju svoj sud. Svakako je velika čast i zadovoljstvo biti prva srpska serija selektovana na tako prestižnom festivalu.

Serija ima brojne mlade glumce. Koliko je bitno da svi vi budete zapaženi?

-To je jedna od glavnih prednosti ove serije. Nova, sveža, neiskorišćena lica koja sa sobom donose novu energiju. Posebno bih istakao koleginicu Ivanu Vuković, koja tumači glavni lik i koja je veliko otkrovenje za naše gledaoce, mada ljudi iz našeg posla znaju koliko je ona kvalitetna glumica. Stefan Vukić (u seriji Mića Tot) je takođe sveže lice koje unosi komediju na veoma mračnu temu serije. Moram da spomenem i debitanta u glumačkom pozivu – Marija Knezovića koji tumači lik Julijana. Mario je frontmen benda Zoster, ali je očigledno neviđeno talentovan za glumu. Prosto oseća kadar i ima neviđenu prirodnost. Sa njim sam imao najviše scena i mogu da kažem da sam uživao u svakom momentu sa njim u kadru.

Gde još možemo da gledamo Darka?
-Uskoro izlazi film Pored tebe, koji je nastavak kultnog filma Pored mene, Stevana Filipovića. Zatim film Ševa, mlade rediteljke Katarine Krstić, koji se bavi bitnom temom vršnjačkog nasilja. Tu je i kratki film Šapa, Damjana Paunkovića, koji će svoj debi imati na Sarajevskom filmskom festivalu. Što se pozorišta tiče – tu su predstave Urednik u Reflektor tearu i Gospođa Ministarka, u Pozorištu Boško Buha.

Ivona Karan

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti